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venerdì 1 giugno 2012

Minestra di semolino - Supa de gris - Cream of Wheat Italian Soup




Ingredienti per ogni  persona

250 ml brodo
1 cucchiaio =20 gr semolino
Parmigiano Reggiano o Grana Padano grattugiato

Versate in pioggia il semolino nel brodo bollente e lasciare cuocere 5 minuti.

Servite caldo con formaggio grattugiato.

Il brodo deve essere già salato quindi non aggiungete sale o altro. Può essere un buon brodo di carne m anche vegetale.

in romana

Ingrediente pentru o portie

pentru fiecare 250 ml de supa
1 lingura = 20 gr gris
Parmezan sau Grana Padano dupa gust ( 1-2 linguri rase pentru fiecare portie)



Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe .
Puneti supa filtrata la fiert si cind incepe sa clocoteasca varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute micsorind putin flacara si amestecind din cind in cind .

Stingeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute sau serviti calda dup gust.
Serviti cu brinza rasa .

Nu se adauga sare  caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezanul aduce contributia lui sarata si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul .
trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon 

english

Ingredients for each person:

250 ml broth
1 tablespoon =20 gr cream of wheat
Parmigiano Reggiano or Grana Padano grated/shredded

Prepare a good homemade broth ( meat or vegetable ) and passed through the sieve.
Pour it again in  a pot and when boil  pour the cream of wheat and mix, let cook for 5 minutes. Let it rest (or not ) and serve the soup with grated cheese.

Don't add salt because the broth should be already salt.