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giovedì 1 novembre 2012

Filetti di merluzzo in guazzetto di zucchine e pomodori secchi - File de merluciu cu garnitura de dovlecel si rosii uscate - Codfish in guazzetto with zucchini and sun-dried tomatoes in oil




 Ingredienti :

2 filetti di merluzzo
2 zucchine
1 manciata di olive nere
2 pomodori secchi sott'olio
2 cucchiai olio
2 piccoli peperoncini secchi
 sale, pepe

Il filetto di merluzzo, lavato e tolte tutte le lische e alla fine asciugato con il tovagliolo.

Le zucchine lavate e tagliate in lunghezza con l'atrezzo per sbucciare le patate, In fette molto sottile. Salate e lasciate che buttano fuori l'acqua o meglio sbollentate le fette di zucchina in acqua bollente per 10 secondi, togliete e asciugate molto bene.
Le zucchine che avanzano le tagliate a cubetti.

Avvolgete i filetti di merluzzo nelle fettine di zucchina , salate e pepate adagiate sulla teglia da forno con la carta da forno. Spennellate con un cucchiaio di olio e infornate nel forno già caldo a 200°C per 20-25 minuti o meno secondo la grandezza del filetto di pesce che state preparando.

Spegnete il forno e accendete il grill, lasciate 4-5 minuti sotto il grill o quanto basta per arrostire le zucchine .

Mentre il pesce cuoce nel forno preparate il guazzetto, in una padella aggiungete i cubetti di zucchina, i pomodori secchi, i peperoncini  e un cucchiaio di olio. Cuocete mescolando quando serve fino quando le zucchine sono rosolate e ammorbidite. Aggiungete le olive ( snocciolate) e lasciate altre 20 secondi prima di spegnere la fiamma.

Servite i filetti di merluzzo avvolti dalle zucchine con il guazzetto.


in romana

Ingrediente :

2 fileuri de merluciu ( le uscati bine cu servetul)
2 dovlecei verzi / zucchine
1 pumn de masline negre
2 rosii uscate in ulei
2 linguri de ulei (am pus din cel in care erau conservate rosiile)
2 ardei iuti mici si uscati
sare si piper


Pestele (file) il curatam bine de oase, cu penseta daca e cazul, spalat si uscat foarte bine cu servetul .

Dovleceii ii taiem in lungime felii foarte subtiri, de preferat cu unealta pentru curatat cartofii (eu am taiat la repezeala si cu mina deci mai subtire trebuie , aproape transparente )
Bucatile de dovlecel care se rup, sau partea care nu poate fi taiata subtire o taiem in cuburi mici.


Oparim feliile de dovlecel in apa sarata, adica le introducem in apa clocotita numaram pina la 10 si le scoatem afara, le uscam foarte bine ... Eu nu le-am oparit si se vede in poza ca nu s-au indoit fara sa se rupa , din pacate. Daca opariti feliile devin mai elastice si deci puteti inveli pestele .
Invelim pestele in feliile de dovlecel, saram si il asezam pe tava cu hirtie de copt, ungem cu 1 lingura de ulei si introducem in cuptorul incalzit deja la 200 °C , lasam sa coaca cca 20-25 minute depinde de dimensiunea pestelui .


Punem tava sub grillul cuptorului si lasam citeva minute 4-5 pina cind se rumeneste .

In timp ce pestele se coace in cuptor pregatim garnitura. Intr-o tigaie punem cealalta lingura cu ulei, cuburile de dovlecei si rosiile uscate tocate, ardeiul iute si putina sare . Prajim amestecind mereu pina cind dovleceii se rumenesc si apoi adaugam maslinele negre, mai lasam 20 secunde dupa care stingem focul.

Servim pestele cu garnitura .


english

ingredients:

2 fillets of codfish
2 zucchini
1 handful of black olives
2 sun-dried tomatoes in oil
2 tablespoons oil
2 small dried chilli pepper
salt and pepper



The cod fillet, washed, removed all the bones and finally dried with a towel.
Zucchini washed and cut to length with the ustensil for peeling potatoes, sliced very thin. Add salt and let it  throw out the water or better blanched zucchini slices in boiling water for 10 seconds,  remove and dry very well. Use 5-6 zucchini slices for each fish fillet.
Cut in very little cubes the rest of zucchini.

Wrap fish fillets zucchini slices, salt and pepper and put it on baking sheet with parchment paper. Brush with a teaspoon of olive oil and bake in a preheated oven at 200 ° C for 20-25 minutes or less depending on the size of the fish you are preparing.

Turn off the oven and  move the fish under the iven grill, for  4-5 minutes or just enough to roast the zucchini.


While the fish is cooking in the oven, prepare the sauce ( guazzetto): in a pan add the diced zucchini, sun-dried tomatoes cut in little cubes, chilly pepper and a tablespoon of oil. Cook mixing until the zucchini are tender. Add olives (pitted) and let another 20 seconds before turning off the flame.


Serve the cod fillets wraped in zucchini with the guazzetto/sauce.