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lunedì 3 giugno 2013
WHB #387 Nettare di albicocche - Nectar de caise - Apricot nectar
Ingredienti :
500 gr albicocche
1 l acqua
250 gr zucchero semolato
Mettete le albicocche lavate e senza nocciolo nella pentola dove avete sciolto lo zucchero in acqua. Lasciate bollire fino quando la frutta e molto morbida. Frullate tutto o passate nella passa verdura e poi volendo anche nel colino.
Versate il nettare in una bottiglia (con tappo) e lasciate nel frigo almeno una notte. Servite freddo.
in romana
500 gr caise
1 l de apa
250 gr zahar
- am spalat si curata de simburi caisele
- le-am pus la fiert in apa in care am topit deja zaharul
- cind erau fierte bine le-am facut pasta ( ori cu mixerul vertical ori cu sita cu manivela pentru pasat zarzavaturile - eu o am de la ikea )
- am trecut pasta obtinuta prin sita *
Nu e obligatoriu sa trecem nectarul si prin sita daca nu va deranjeaza si chiar va place coaja caiselor care se va simti putin . Eventual puteti chiar decoji caisele fierte.
Eu l-am baut asa, rece dupa ce a stat o noapte in frigider.
Se poate face si pentru iarna, pus in sticle si fiert la bain marie .
english
Ingredients:
500 g apricots
1 l water
250g sugar
Put the unpeeled apricots halves in the pot with sugar and water. Let boil until the fruit and very soft. Blend everything or scoop the pulp into a food mill .
Pour the nectar in a bottle and leave in the fridge at least one night long. Serve cold.
Ospito questa settimana io l'edizione inglese e quella italiana. Grazie a Haalo, a Kalyn la fondatrice e a Brii per la versione italiana.
Mandate le vostre ricette al indirizzo cucinadicristina@gmail.com fino domenica 9 giugno 2013 ore 22.
Qui le regole .
This week I am hosting the whb english and italian. Send your recipe until sunday June9.
Here the rules