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domenica 14 luglio 2013

Crema di zucchine bianche e formaggini - Crema de dovlecei si brinza topita ( supa de vara ) - Zucchini with creamy cheese



 3 zucchini 
3 triangoli di formaggino
1/2 bicchiere di latte
sale, pepe e menta fresca o prezzemolo se non amate la menta

- lavare e tagliare a cubetti le zucchine, mettere in una pentola e coprire a fillo con acqua, aggiungere sale. Cuocere fino quando le zucchine sono tenere.
- Schiacciare le zucchine con una forchetta con la loro acqua di cottura e aggiungere il formaggio, mescolare fino quando il formaggio si scioglie. Versare il latte per ottenere la consistenza desiderata.
-Aggiungere menta o prezzemolo, sale e pepe

in romana  

 3 dovlecei mici
3 felii de brinza topita (emmenthal sau ceva cu smintina)
1/2 pahar cu lapte
sare, piper si menta proaspata ( cui nu-i place menta poate sa puna patrunjel)


Se spala si taie capetele la dovlecei, apoi ii taiem cuburi sau felii cit mai mici si ii punem la fiert cu putina sare in apa cit sa-i acopere. Cind sunt gata fierti ii strivim in apa in care au fiert cu furculita sau cu unealta pentru piure ( nu trebuie sa fie chiar o crema fina, dara daca va place o crema fina atunci folositi mixerul/blenderul).

Adaugati brinza topita in dovleceii striviti si inca calzi si amestecati pina cind se topeste, adaugati laptele cit este nevoie ca sa obtineti o crema mai mult sau mai putin lichida si menta sau patrunjelul tocat marunt. Sare si piper-

Serviti la temperatura camerei


english


3 zucchini/ courgettes
3 wedges creamy cheese ( The Laughing Cow  or another brand)
salt, pepper, fresh mint or fresh parsley
1/2 glass milk

- wash and cut zucchini in little cubes, put them into a pot and cover with water, add salt and cook until tender
- puree using a fork, add cheese and fresh mint or parsley and mix until the cheese is melted
- add milk and mix again, add salt and pepper
- serve room temperature