ingredienti ( +/- 40 biscotti )
300 gr farina
250 gr burro morbido
1 uovo
4 cucchiai cacao non zuccherato
6-7 cucchiai zucchero
sale
marmellata di albicocche
200 gr cioccolato fondente + 1 cucchiaino di burro
- frullate molto bene il burro morbido con lo zucchero
- aggiungete l'uovo e incorporate molto bene
- adesso aggiungete anche la farina, cacao, il sale e mescolate per ottenere un composto abbastanza morbido
- fatte un rotolo avvolto nella carta da forno o pellicola trasparente che dovette tagliare a fette ( 40 pezzi ) che poi arrotolate
- con ogni pezzo di impasto fate una pallina che dovete mettere sulla teglia con la carta da forno, con il dito fate un piccolo fosso e infornate nel forno già caldo a 175-180°C 12-15 minuti al massimo . Sfornate e mettete poca la marmellata su ogni biscotto ancora caldo.
- lasciate che si raffreddano e frattempo sciogliete a bagno maria il cioccolato con il burro e versate con un cucchiaio o sacca da pasticceria sopra ogni biscotto coprendo la marmellata
in romana
numele vine doar din asemanarea cu renumitul tort Sacher prin ingrediente: ciocolata si dulceata de caise
ingrediente pentru cca 40 de biscuiti ( cam cit un nasture de plapuma )
300 gr faina
250 gr unt moale
1 ou
4 linguri cu virf de cacao amara
6-7 linguri cu virf de zahar tos
un praf de sare
dulceata de caise
200 gr ciocolata amara topita ( eu am pus si 1 lingurita de unt in ea ca sa fie mai cremoasa)
- untul moale la temperatura camerei ( ca o crema ) il mixati cu zaharul pina cind se umfla spuma,
- adaugati oul si mixati ca sa se incorporeze
- adaugati in aceasta compozitie faina impreuna cu cacaoa si praful de sare, amestecati cu mina pina cind devine un aluat moale
- formati un sul si taiati bucati ( eu am impartit aluatul in 2 parti si
am format doua suluri pe care le-am impartit in 20 bucati fiecare )
- rulati fiecare bucatica ca sa obtineti o bila pe care o asezti pe tava
acoperita cu hirtie de copt, apasati bila in mijloc cu degetul ca sa se
formeze o mica adincitura
- coaceti in cuptorul gata incalzit la 175-180°C 12-15 minute MAXIM, nu
lasati mai mult chair daca par necopti si aluatul e inca moale, se vor
usca cind ii scoateti din cuptor ( altfel riscati sa ii coaceti prea
mult si devin tari si mai ales mai amari)
- lasati sa se raceasca biscuitii si topiti ciocolata
- cind biscuitii nu mai sunt fierbinti asezati in fiecare adincitura
cite putina dulceata ( gem) de caise iar peste turnati ciocolata calda(
eu am pus cu o furculita cdar mergea mai bine cu sacul de patiserie sau
cu o punga gaurita la un colt )
- lasati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata de deasupra ( desi sunt foarte buni si cu ciocolata inca moale )