400 gr trippa già cotta, scolata e tagliata a bastoncini
1-2 uova
farina, pangrattato
sale
olio per friggere
parmigiano grattugiato (facoltativo)
La trippa lessata, scolata e tagliata a bastoncino, raffreddata e impanata con farina, uovo e pangrattato.
Fritta nel olio, scolata e servita.
Antipasto, fingerfood, insieme con il fritto misto, con pure di patate e/o insalata
in romana
400 gr ( cca) Burta de vita
1-2 oua
faina
pesmet
sare
ulei pentru prajit
parmezan ras - optional
- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri, taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca
- bateti ouale cu putina apa
- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin
sare
ulei pentru prajit
parmezan ras - optional
- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri, taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca
- bateti ouale cu putina apa
- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin
1. faina, ou si
pesmet sau
2. prin faina, ou si din nou faina, puteti sa adaugati putin
malai in faina
3. faina, ou si (faina
amestecata cu putin) malai
4. faina cu parmezan ras,ou batut si apoi
prin pesmet etc
- incalziti tigaia cu ulei si puneti pe rind bucatile la prajit ( se pot coace si in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt, pina cind se rimenesc dar desi mult mai light si sanatos dureaza mai mult). In tigaia cu ulei cind se rumenesc le intoarceti pe partea cealalat si le mai lasati pina devi si de data asta aurii si crocante.
Foarte bune linga un piure de cartofi, cartofi fierti sau copti dar si ca o gustare/ aperitiv, finger food sau pentru o masa la iarba verde caci sunt bune chiar si reci.