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martedì 11 febbraio 2014

Tortino di melanzane e noci - Vinete cu umplutura de nuci la cuptor - Roasted eggplants and walnuts baked pie





ingredienti per una teglia di  18*12*4 cm :

1 melanzana  media ( o 2 molto sottile come ho usato io )

1 cucchiaio di cipolla tritata
1 cucchiaio di sedano tritato
100 gr noci macinate ( non troppo finemente) 
50 gr pangrattato ( o 1 fetta di pane )
100 gr formaggio ( tipo caciocavallo, cheddar, emmenthal ) grattugiato  ( io ho usato cubetti di formaggio  Brie )
2 cucchiai di prezzemolo fresco trittato
1 cucchiaino di maggiorana essicata
1 uovo

olio, sale, pepe macinato fresco 

Affettate la (le) melanzana(e) in senso della lunghezza e sottile. Mettete le fette di melanzana in una teglia con sale, olio ( spennellate) sotto il grill per alcuni minuti.

Mettete le fette di melanzana grigliate in una teglia da forno 18*12*4 cm ( coprendo il fondo e i pareti della teglia )  tenete da parte alcune fette per coprire il ripieno.

Ammorbidite la cipolla e il sedano in una padella con un goccio di olio e sale, mescolando spesso. Versate tutto in nuna ciotolla dove avete prima mescolate gli altri ingredienti ( noci macinate, pane grattugiato, formaggio, prezzemolo, maggiorana , uovo, sale e pepe ). Mescolate tutto molto bene per ottenere un composto omogeneo. Coprite tutto con le restante fette di melanzana grigliata. 

Infornate nel forno già scaldato a 180 °C per  20-30 minutes. Lasciate riposare 5-10 minutes prima di affettare e servire.



in romana

ingrediente pentru o tava de dimensiunea 18*12*4 cm :

1 vinata de dimensiune medie sau 2 vinete foarte subtiri (cum am folosit eu)

1 lingura de ceapa tocata
1 lingura de telina ( tulpini) tocate 
100 grnuci macinate ( cu masina de tocat nuci deci nu foarte marunt)
50 gr pesmet sau o felie de piine farimitata
100 gr cascaval ras sau cum am folosit eu brinza Brie taiata cuburi
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingurita maghiran uscat
1 ou

ulei, sare, piper macinat proaspat

Taiati vinata in felii subtiri pe lungime si asezati feliile intr-o tava ( unse cu ulei cu pensula de bucatarie  si sarate) sub gratarul de la cuptor (daca nu aveti gratar la cuptor le asezati pur si simplu in tava si le lasati sa se coaca in cuptor putin mai mult la temperatura maxima sau le frigeti pe un gratar sau o tigaie fara ulei pe focul aragazului ; nu trebuie sa fie prea prajite caci oricum se mai con in cuptor impreuna cu umplutura) 

Asezati o parte dintre aceste felii pe fundul si peretii tavii si pastrati o parte ca sa acoperiti umplutura.

Puneti ceapa si telina cu putin ulei si sare intr-o tigaie si coaceti la foc mic amestecind des pina cind se inmoaie putin , nu trebuie sa prajiti ceapa. Varsati ceapa si telina intr-un castron in care ati pus deja restul ingredientelor ( nuca tocata, piinea sau pesmetul dupa caz, brinza, patrunjelul, maghiranul, sare, piper si oul). Amestecati totul bine, obtineti un amestec asemanator cu compozitia de chiftele. Asezati cu o lingura umplutura peste vinetele din tava, nivelati bine si acoperiti cu restul de felii de vinata.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 180 °C circa  20-30 minute. Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute inainte sa taiati felii si sa serviti.
E bun si rece, se poate taia si bucatele mai mici si se poate servi ca fingerfood.



english

ingredients for a 18*12*4 cm :

1 medium ( or 2 slim ) eggplant

1 tablespoon chopped onion
1 tablespoon chopped celery stick
100 gr gratted ( chopped) walnuts ( not too finely) 
50 gr breadcrumbs ( or 1 bread slice)
100 gr gratted cheese ( I used Brie cheese cubed )
2 tablespoon chopped fresh parsley
1 teaspoon dry marjoram (origanum)
1 egg

oil
salt, ground peper

Slice the eggplant in the length way and thinly. Put the eggplant slices in the oven tray with salt and oil ( brush) and cook under the grill for few minutes.

Line an oven pan with the eggplant ( the base and sides ) and keep some slices to cover.

Put the onion, celery and a drop of oil in a pan and cook until soft, stirring. Pour this in a bowl with all others ingredients ( nuts, breadcrums, cheese, parsley, marjoram, salt, pepper and egg. Mix well and spoon it over the eggplant into the oven pan. Cover with the last eggplant slices.

Bake in the preheated oven at 180 °C for around 20-30 minutes. Let it rest for another 5-10 minutes until slice and serve it.

This is my entry for the WHB#420 hosted this week by Brii from Briggishome