Ingredienti:
800 gr verza
2 uova
4-5 cucchiai parmigiano
1 cucchiaio cipolla tritata
sale, pepe
75 gr pancetta a cubetti ( o salame, bacon)
4 fette emmenthal o altro formaggio
farina di polenta
Affettate la verza, aggiungete sale, mescolate e cuocete a vapore fino quando diventa morbida.
Scolate e schiacciate bene la verza cotta.
Aggiungete le 2 uova sbattute, la cipolla, sale, pepe, il parmigiano grattugiato e mescolate bene.
Spolverate una teglia con una manciata di farina di polenta e versate sopra il composto di verza, livellate e date la forma di una pizza con i bordi alti. Sopra mettete i cubetti di pancetta.
Infornate a 220°C fino quando diventa croccante, dorata. Adesso mettete sopra le fette di formaggio Emmenthal e lasciate ancora nel forno solo fino quando si scioglie il formaggio. Spegnete la fiamma e lasciate la pizza di verza che si raffredda alcuni minuti prima di tagliarla e servirla.
nota: si può aggiungere nel composto di verza e uova anche aneto fresco tritato
in romana
Ingrediente :
800 gr varza noua
2 oua
4-5 linguri de Parmezan ras
1 lingura de ceapa tocata fin / rasa ( optional) se poate si ceapa verde sau iarba ciorii
sare, piper
75 gr pancetta cuburi ( bacon , salam sau ce va place)
4 felii de Emmenthal sau alt cascaval
malai
Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale.
O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un cstron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, si piperul. Adaugati Parmezanul ras ( sau orice alt cascaval ras ) si amestecati.
Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palm sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta ( mezelul ).
Coaceti la foc maxim ( cca 220°C) pina cind e rumenita . Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.
800 gr varza noua
2 oua
4-5 linguri de Parmezan ras
1 lingura de ceapa tocata fin / rasa ( optional) se poate si ceapa verde sau iarba ciorii
sare, piper
75 gr pancetta cuburi ( bacon , salam sau ce va place)
4 felii de Emmenthal sau alt cascaval
malai
Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale.
O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un cstron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, si piperul. Adaugati Parmezanul ras ( sau orice alt cascaval ras ) si amestecati.
Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palm sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta ( mezelul ).
Coaceti la foc maxim ( cca 220°C) pina cind e rumenita . Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.
nota: in amestecul de varza cu ou puteti pune si o legatura de marar tocat.