Ingredienti:
foglie di vite
250 gr riso basmati
125 gr bulgur
pasta di pomodoro 3-4 cucchiai
1 cipolla
prezzemolo, aneto tritati
1 cucchiaio coriandolo in polvere/semi macinati
olio
succo di 1/2 limone
alcune fete di limone
sale, pepe
Il riso lavato e lasciato 30 minuti a bagno in acqua tiepida, Scolato e mescolato in una ciotola con il bulgur, pasta di pomodori, la cipolla tritata, prezzemolo, aneto, coriandolo. Riempite le foglie e fate involtini, mettete in una pentola alcune foglie di vite sopra a strati gli involtini, adagiate sopra alcune fete di limone e versate acqua calda per coprire tutto più 2-3 cucchiai di olio, succo di 1/2 limone e un piattino per tenerli coperti di liquido.
Fate cuocere per 30-45 minuti e lasciate che riposano a fuoco spento una decina di minuti prima di servire.
Servite con yogurt mescolato con menta, olio e sale
romana
Ingrediente:
frunze de vita ( oparite si uscate)
250 gr orez basmati
125 gr bulgur
pasta de rosii 3-4 linguri
1 ceapa
patrunjel si marar tocate
1 lingura de coriandru praf
ulei
zeama de la 1/2 lamaie
cateva felii de lamaie
sare piper
Orezul spalat si lasat la inmuiat 30 min in apa calduta, scurs si amestecat cu bulgurul, ceapa tocata, patrunjel si marar tocat, praful de coriandru si pasta de rosii, Umplem frunzele de vita si facem sarmale,.
Asezate in oala pe un strat de frunze si acoperite cu apa calda, zeama de lamaie , sare, si ulei. Deasupra punem o farfurie rasturnata si le fierbem 30-40 minute. Apoi le lasam 10 minute sa se odijìhneasca inainte de a le servi cu iaurt ( amestecat cu menta, ulei si sare)