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venerdì 14 maggio 2021

Crostata con farina di canapa, ricotta e albicocche - Tarta cu faina de canepa, ricotta si caise

 


ingredienti:

impasto:

200 gr farina
100 gr farina di canapa 
100 gr strutto
2-3 cucchiai yogurt 
1 tuorlo 

ripieno:

150 gr ricotta mista 
4 cucchiai yogurt 
1 uovo
1 albume ( avanzato dalla frolla)
2 cucchiai zucchero

albicocche sciroppate scolate per bene 

 preparate la frolla, lasciate a riposare nel frigo e preparate il ripieno, stendete, riempite e infornate 180°C quanto basta 

romana

ingrediente:

aluat fraged

200 gr faina
100 gr faina de canepa
100 gr untura 
2-3 linguri iaurt sau smantana
1 galbenus

umplutura:

150 gr ricotta  de vaca si oaie amestecata 
4 linguri iaurt
1 ou
1 albus ( cel ramas de la aluat)
2 linguri zahar

caise din compot scurse foarte bine

 Facem aluatul, il lasam la rece in frigider si pregatim umplutura amestecand totul. Intindem aluatul pe tava cu hartoe de copt, punem umplutura, intoarcem marginile sre centru fara sa o acoperim si asezam fructele scurse bine deasupra umpluturii de branza. La cuptor la  180°C cat e nevoi