Ingredienti :
350 gr farina di grano saraceno
100 gr farina 00
200 gr burro morbido
2 uova
1 cucchiaino lievito per dolci
marmellata di lamponi
zucchero a velo
Si prepara una frolla che si lascia a riposare nel frigo 30 minuti.
Dividete l'impasto in 2 pezzi, uno grande per la base e uno picolo per coprire il ripieno.
Stendete l'impasto nella teglia con carta forno o imburrata e infarinata, lo coprite con la marmellata e dopo con il resto d'impasto a strisce, griglia ecc.
Infornate a 180°C quanto basta.
nota: la mia crostata e senza zucchero nel impasto, con questa farina, la marmellata e lo zucchero a velo bastano. Ma se vi piace più dolce aggiungete secondo i vostri gusti.
romana
ingrediente:
350 gr faina de hrisca
100 gr faina alba de prajituri
200 gr unt moale
2 oua
1 lingurita praf de copt
gem de zmeura ( cu aceasta faina se potrivesc gemurile acrisoare)
zahar pudra
Framantam aluatul, il facem bila, invelim in plastic sau il punem in castron acoperit si apoi la frigider 30 minute.
Impartim aluatul rece in 2 parti, una mare si una mica de pus peste umplutura. Intindem baza si o asezam in tava cu hartie de copt sau unsa ciu unt si faina, o unfem generos cu gem si o acoperim cu restul de aluat ( fasii, grilaj, ras, taiat cu forma de biscuiti sau cum vrem).
Coacem in cuptorul cald la 180°C cat e nevoie, nu trebuie copt prea mult, aluatul ca orice aluat fraged se mai intareste cand se raceste. Presarati cu zahar pudra.
nota : reteta mea este fara zahar in aluat, dara cine doreste poate sa adauge putin zahar, dupa gustul meu pentru aceasta faina impreuna cu gemul si zaharul pudra de deasupra este suficient de dulce.
english
ingredients :
350 gr buckwheat flour
100 all purpose flour
200 gr butter
2 eggs
1 teaspoon baking powder
no sugar in my recipe but if someone like it more sweet let it free to add it
raspberry jam to fill the tart
powdered sugar
Prepare the dough, let it rest in fridge for 30 minutes. Roll out 2/3 of the pastry on the parchment, line in the oven tray with the paper, cover with jam . With the rest of pastry make strips and lay it on the jam.
Bake at 180°C as much it need , until crust turn golden ( take care of the colour the buckwheat flour it is not white)
Sprinkle powdered sugar .