Può essere preparata più asciutta ( come la mia ) o più brodosa.
Ingredienti:
Scarola
brodo di carne
carne macinata, sale, pepe
fette di scamorza ( affumicata)
parmigiano o grana grattugiato
Pulire, lavare e bollire la scarola nel brodo di carne.
Mentre con la carne macinata, con sale e pepe fate delle piccole polpettine che friggete nella padella antiaderente senza grassi o al forno in teglia. Se le friggete nel olio non dimenticate di far asciugare l'olio in eccesso sulla carta.
Mettete in una pirofila la scarola sbollentata, coprite a filo la scarola con del brodo di carne, adagiate sopra la scarola le polpettine, spolverate con parmigiano/ grana grattugiato e ancora coprite tutto con delle fette di scamorza
Infornate a 180°C fino quando la scamorza non si scioglie .
Servite caldo
romana :
Ingrediente
scarola *
supa de carne ( de vita, de porc)
carne tocata, sare, piper
felii de scamorza ** ( afumat sau nu)
Parmezan sau Grana Padano ras
Fierbeti scarola curatata si spalata, desfacuta in frunze in supa de carne.
Din carnea tocata in care puneti doar sare si piper faceti mici chiftelute rotunde pe care le prajiti in tigaie ( dar atunci trebuie sa le scoateti cand sunt gata pe hartie ca sa piarda din ulei) sau in tava la cuptor pe hartie de copt.
Puneti intr-o tava la cuptor scarola fiarta pe care o acoperiti la nivelul ei cu supa, deasupra puneti chiftelutele, presarati branza rasa si acoperiti cu feliile de cascaval.
Coaceti in cuptorul incins la 180°C cat e nevoie pana se topeste cascavalul
Serviti calda fara supa ca felul 2 sau cu supa ca felul 1.
* Varietate de andivă cu frunze verzi netede, asemănătoare cu salata verde, dar cu gust ( usor) amărui; fr. scarole / escarole; engl. escarole, Dutch endive; germ. Eskariol (Cichorium endivia / Lactuca scariola).
** puteti folosi orice fel de cascaval taiat felii subtiri, ca cel pentru sandvisuri, poate sa fie afumat sau nu.