Ingredienti:
1 cup pomodori tagliati nel lungo, tolti i semi e solo la polpa tagliata a cubetti e lasciati con un po' di sale a perdere l'acqua
1 zucchina piccola grattugiata e schiacciata per perdere l'acqua (1/2 cup)
1/2 cipolla grattugiato o tagliato finemente
1 cipollotto piccolo solo la parte verde, tagliato finemente
2 cucchiai prezzemolo verde tritato
5 foglie di basilico tritato
1 cucchiaino menta tritata
1 cucchiaio lievito per dolci ( o torte salate)
1/2 cup farina
1 cucchiaio pangrattato
Mescolare tutto molto bene, fare le polpette con 2 cucchiai e friggere nel olio bollente.
Sono venute 18 pezzi con questa quantità
Romana
Ingrediente:
1 cup de rosii taiate pe lungime, scos miezul si pastrata doar pulpa pe care o taiem in cuburi mici si o lasam cu sare sa scurga bine
1 dovlecel mic ( 1/2 cup) ras si scurs bine in pumn la fel ca si rosiile
1/2 ceapa rasa sau tocata foarte fin
1 ceapa verde doar partea verde
2 linguri patrunjel verde tocat
5 frunze de busuioc taiate marunt
1 lingurita de menta tocata
1 lingura praf de copt
1/2 cup faina
1 lingura pesmet
ulei pentru prajit
se storc rosiile, ceapa, dovlecelul foarte bine in tifon, se amesteca totul si se fac chiftele cu ajutorul a 2 linguri, daca mai e nevoie de faina mai punem putin, sa se lege-
Prajim in ulei fierbinte. Mie mi-au iesit 18 bucati
English
Ingredients :
1 cup seeded and diced tomato plums
1/2 gratted zucchini
1/2 gratted onion
1 chopped green onion
2 spoons chopped parsley
5 basil leaves chopped
1 teaspoon mint chopped
1 spoon baking powder
1/2 cup all purpose flour
1 spoon bread crumbs
salt
oil
Drain the tomatoes with salt in a sieve. Use a cheesecloth to squeeze out the liquid from the zucchini and onion. Everything should be as dry as possible.
Mix all the ingredients and use two spoons to shape the fritters. Fry until gold in hot oil.