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domenica 8 marzo 2009

Panini dolci ripieni di crema all'arancia - Chifle dulci umplute cu crema de portocala


impasto :
500 g farina 00
20 g lievito di birra fresco sciolto con 1 cucchiaio di miele
250 ml acqua ( se c'è bisogno aggiungete ancora con un cucchiaio )
6 cucchiai di zucchero
3 cucchiai olio
buccia di una arancia

glassa :
zucchero e acqua amalgamati a freddo

crema :
2 tuorli
succo di 2 arance e la differenza fino a 500 ml versiamo latte
4 cucchiai pieni (colmi) di farina o fecola
scorza di un'arancia
2 cucchiai zucchero
2 cucchiai miele

2 cucchiai burro

Facciamo una crema simil pasticera e una volta pronta e tiepida aggiungiamo il burro e amalgamiamo bene . lasciamo a raffreddarsi ancora prima di farcire i panini.


Impastiamo per bene dobbiamo ottenere un impasto elastico, non troppo duro ma ne troppo morbido. Lasciamo lievitare 30 minuti , dividiamo l'impasto in 16 pezzi. Facciamo con la pasta dei piccoli panetti un po' schiacciati e gli lasciamo di nuovo a lievitare per quasi 1 ora . Prima di infornarli gli spennelliamo con acqua e zucchero. infornati a fuoco medio per 25 minuti o fino quando sono dorati.
Un volta raffreddati gli tagliamo a metà ( senza staccare le due parti) e gli farciamo con la crema e gli spolveriamo di zucchero a velo.



in romana

aluat de cozonac de post obtinut din 500 g faina, 20 gr drojdie de bere+ 1 lingura de miere ca sa topim drojdia, cca 250 ml apa( dc mai e nevoie mai adaugati), 6 linguri de zahar si 3 linguri de ulei adaugate la sfirsit in timp ce framintam.

crema de portocale:

500 ml lichid (in cazul meu zeama de la 2 portocale si restul lapte pina la 500 ml)
2 galbenuse
2 linguri zahar
2 linguri pline de miere (era cam zaharisita si deci au fost cu virf)
coaja rasa de la 1 portocala
4 linguri cu virf de faina
coaja rasa de la o portocala
2 linguri de unt care se adauga la sfirsit in crema usor calduta

Amestecate toate ingredientele intr-o cratita folosind telul in forma de para si fierte pe foc mic de tot amestecind mereu si facind atentie caci din cauza sucului de portocala are tendinta sa se umfle la inceput . Fierbem cca 3 minute de cind incepe sa se lege ca o crema si face bulburuci ca niste mici vulcani

Lasam sa se raceasca putin si adaugam 2 linguri de unt, amestecam bine si lasam la racit .

Crestam chiflele fara sa le taiem de tot capac si umplem bine cu crema apoi presaram zahar pudra deasupra.