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martedì 26 gennaio 2010

Zuppa di cereali misti al pomodoro e panini decorati - Supa de rosii cu linte, mazare, griu si chifle decorate - Tomato soup with crereals grain mix and decorated bread dough

Zuppa :



i panini decorati: ragazza e ragazzo, il fiore dell'amore e  la farfalla
                                     


ingredienti :

4-5 cucchiai zuppa mista cereali e legumi  (tempo di cottura 30 minuti farro, orzo, fagioli)
1 spicchi d'aglio o aglio
1 carota
1 gambo di sedano
olio, sale
1 bicchiere passata grossa di pomodoro
500 ml acqua o brodo vegetale

- mettiamo in una pentola con un filo di olio il sedano e carota mondate, lavate e tagliate a cubetti, sale e lasciamo 5 minuti a cuocere a fuoco basso
- aggiungiamo le lenticchie e cereali, aglio e l'acqua ( o il brodo) e lasciamo cuocere 20 minuti
- versiamo la passata di pomodoro e lasciamo che finisca di cuocere (altri 10 minuti)
- servite calda, tiepida ma anche fredda con yogurt o panna acida ( se vi piace)


panini decorati in pasta di pane :

450 g farina 00
300 ml licquido ( acqua e latte secondo il vostro gusto)
10 g lievito di birra fresco
1 cucchiaino scarso sale
 yogurt o tuorlo, semi di papavero

sciogliete il lievito nel licquido ( aggiungendo 1/2 cucchiaino di zucchero o miele ) e amalgamate con la farina e il sale
impastate a mano fino quando l'impasto si stacca dalla ciotola
lasciate lievitare fino quando radoppia
stendete schiacciando a mano e predete un pezzo d'impasto, ritagliate la forma desiderata,
laciate di nuovo lievitare mentre scaldate il forno
spenellate di yogurt o tuorlo e ornate con semi di papavero
infornate nel forno già caldo a temperatura alta fino quando i panini sono dorati


in romana:

ingrediente :

4-5 linguri de linte ( diverse feluri), mazare uscata, cereale ( griu, orz, chiar si orez daca nu aveti altceva * )
1 catel de usturoi sau virful de la o lingurita cu usturoi uscat
1 morcov
1 tija de telina sau o bucata de telina radacina
ulei, sare
1 pahar de suc de rosii cu pulpa
500 mlapa sau supa vegetala

- punem intr-o oala cu un fir de ulei telina si morcovul curatate, spalate si taiate cuburi, sare si lasam 5 minute sa se inabuse la foc mic
- adaugam lintea, mazarea uscata, cerealele, usturoiul si apa sau supa si lasam sa coaca 20 minute
- varsam syucul cu pulpa de rosii si lasam sa mai fiarba la foc mic alte 10 minute
- servim calda, calduta sau chiar si rece cu o lingura de iaurt sau de smintina

daca nu aveti acest tip de linte si cereale care fierb in 30 minute ( scrie pe punga) atunci fierbeti dar nu pina la sfirsit, separat, fiecare ingredient pe care le veti varsa impreuna intr-o singura oala peste morcov si telina cu apa sau supa vegetala, usturoi si sucul si pulpa de rosii pina cind vor fi gata ...

chifle ornate din aluat de piine

450 gr faina 
300 ml lichid ( apa si lapte dupa cum va place )
1 lingurita rasa cu sare
10 gr drojdie de bere proaspata
iaurt sau galbenus de ou si seminte de mac

topiti drojdia in lichid adaugind si 1/2 lingurita de zahar si amestecati totul cu faina si sarea
framintati totul cu mina pina cind se dezlipeste de pe peretii castronului
lasati sa dospeasca pina se dubleaza volumul
intindeti aluatul pe planseta si striviti cu miinile ( nu cu sucitorul) si nu foarte tare ca sa nu spargeti chiar toate bulele formate
luati cite o bucata de aluat caria ii dati forma dorita, va jucati cu el asa cum se joaca copii cu plastelina
lasati din nou sa dospeasca pina cind cuptorul se incalzeste
ungeti cu iaurt sau galbenus si ornati cu seminte de mac
coaceti in cuptorul deja cald la temoperatura ridicata pina cind chiflele devin aurii


english


4-5 tablespoons soup mixed cereals , lentils, peas and bean  (cooking time 30 minutes)
1 clove garlic or garlic
1 carrot
1 stalk celery
oil, salt
1 cup thick tomato past
500 ml water or vegetable broth

- Put in a pot  oil , celery and carrots peeled, washed and diced, salt and let cook 5 minutes over low heat
- Add the lentils and grains, garlic and water (or broth) and simmer 20 minutes
- Pour the tomato sauce and let finish cooking (another 10 minutes)
- Served hot, warm but also cold with yogurt or sour cream (if you like)


decorated bread dough:

450 g all purpose flour
300 ml (water and milk to taste)
10 g fresh yeast
1 teaspoon salt,
yoghurt and/or yolk egg,  poppy seeds



Dissolve yeast in watter or milk  (adding 1/2 teaspoon sugar or honey) and flour and salt
knead
let rise until doubled
rolled  the dough and cut into desired shapes,
leave again to rise and heat the oven
brush with  yogurt or egg and decorated with poppy seeds
Bake in preheated oven at high temperature until rolls are golden