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lunedì 22 febbraio 2010

Pollo all'olio - Pui in ulei


Una ricetta troppo buona, molto facile e veloce se usate la pentola a pressione come me e da preparare un giorno prima

le cosce e il petto di un pollo
1 spicchio d'aglio
sale, pepe a grani, 1-2 foglie di alloro
2 carote (facoltativo)

- pulite e lavate la carne di pollo
- mettete in una pentola a pressione la carne con sale, aglio, pepe, le carote mondate e lavate, intere, e l'alloro
- versate sopra olio della altezza della carne ma senza coprirla
- chiudete la pentola e portate all'ebollizione, lasciate cucinare a fuoco basso cca 30 minuti dal fischio
- raffreddate la pentola e aprite, verificate se la carne e cotta e se serve lasciate cuocere ancora sempre con la pentola chiusa e a fuoco basso
- quando la carne sarà cotta raffreddate la pentola, aprite e lasciate che si raffredda la carne ( toglietela dal olio prima), disossatela e mettete la carne in un vaso di vetro ( Pirex o anche in un barattolo di vetro ), versate sopra l'olio di cottura con gli aromi e chiudete il coperchio o con una pellicola e lasciate per tutta la notte nel frigo.
- scaldate prima di servire

* servite con polenta, patate, potete frullare la carne e ottenere una bella crema da spalmare sul pane

* l'olio avanzato si può usare come fondo di cottura per un altro piatto con il vantaggio che l'olio non è stato  fritto, anche la carne sembra  lessa ma con il sapore di un arrosto .


in romana:

pieptul si pulpele de la un pui
1 catel de usturoi
sare, boabe de piper, 1-2 foi de dafin
2 morcovi  ( facultativ)
- curatati si spalati carnea de pui
- puneti intr-o oala sub presiune ( minune, kukta) canea cu sare, usturoi ( catelul curatat si lasat intreg sau chiar numai spalat si necuratat) piperul, dafinul si morcovii curatati, spalati si lasati intregi
- varsati deasupra uleiul fara cam de inaltimea carnii fara insa sa o acoperiti
- inchideti oala cu capacul si puneti sa fiarba la foc mic cca 30 minute de cind fluiera sau se ridica siguranta _(depinde ce oala aveti)
- raciti oala ca sa se poata deschide capacul si verificati carnea daca este sau nu coapta bine, daca nu inchideti oala si mai alsati pe foc ...
- cind carnea va fi coapta /fiarta in ulei o scoateti din ulei si o dezosati apoi puneti bucatile de carne intr-un vas de sticla ( Jena, Pirex sau chiar intr-un borcan incapator ) si varsati deasupra uleiul cu toate ingredientele . Inchideti capacul vasului sau acoperiti cufolie de plastic transparenta si lasati minim 12 ore / o noapte in frigider
- incalziti carnea cu sosul inainte de a servi

* serviti cu mamaliga, cartofi sau chiar puteti mixa in robot  / trece prin masina de tocat carnea pe care sa o ungeti apoi pe piine sau umple sandvisuri

* uleiul ramas il puteti folosi la un alt preparat, avantajul este ca acest ulei nu este prajit  chiar si carnea pare fiarta desi gustul si aroma este cea a unei fripturi