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lunedì 20 settembre 2010

Funghi e patate al forno - Baked mushroom & potato - Ciuperci si cartofi la cuptor

Ingredienti:

125 g di funghi, freschi e affettati
4-5 cucchiai di brodo (o utilizzare dado da brodo e acqua)
4-5 cucchiai panna
4 patate medie, sbucciate e affettate o tagliate solo a metà
cipolla verde o cipolla affettata
200 gr formaggio, triturato ( meglio formaggio svizzero)

Cuocere le patate in acqua bollente fino quando la forchetta entra con facilità.
Mettete in una pirofila a strati le patate, i funghi, la cipolla e 3/4 del formaggio .
Versate sopra la panna da cucina o lo yogurt amalgamata con il brodo. Spolverare sopra il formaggio avanzato .
Infornate a 180 ° C per 30 minuti o fino quando risulta dorato .
Servire come un pasto in sé con insalata o come contorno


in romana

Ingrediente:

125 g ciuperci proaspete si feliate
4-5 linguri cu supa (sau cub de supa dizolvat in apă)
4-5 linguri smântână
4 cartofi medii, decojiti şi feliati sau taiati in jumatati
ceapa verde sau ceapa feliata
200 gr branza rasa sau sfarimata depinde de brinza folosita dar cel mai bine ceva stil brinza topita, cascaval ca sa se topeasca

Cartofi se pun la fiert in apa pina cind intra furculita cu usurinta in ei.
într-o caserola asezam in straturi cartofi, ciuperci, ceapa si 3 / 4 din brânză.
Se toarnă peste smântână sau iaurt, amestecat cu supa.
Se presara branza ramasa.
Coaceţi la 180 ° C timp de 30 minute sau până când se formeaza crusta.
Serviti ca felul 2 vegetarian impreuna cu salata sau ca o garnitura la un fel principal din carne.

english

Ingredients :

125 g mushrooms, fresh and sliced
4-5 tablespoon stock (or use stock cube and water )
4-5 tablespoon cream
4 medium potatoes, peeled and sliced or half
green onions or chopped onion
200 gr cheese, shredded

Cook potatoes in boiling water until just tender and drain.
Layer potatoes, mushrooms, onion and cheese in a large greased casserole dish.
Pour over combined cream and stock. Sprinkle the other cheese over potatoes .
Bake in a moderate oven (180 °C ) for 30 minutes or until golden brown on top.
Serve as a meal in itself with salad or as a meal accompaniment.