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venerdì 17 settembre 2010

Pizza Polenta








ingredienti :

per la polenta :

1 tazza di farina di mais
3 tazze acqua
una punta di cucchiaino sale grosso


per il condimento :

passata di pomodoro (con cipolla e basilico )*
mozzarella
Parmigiano o Grana Padano grattugiato (facoltativo)


prepariamo la polenta : in un paiolo di rame ( io uso una pentola in ghisa smaltata speciale per la preparazione della polenta romena "mamaliga") mettiamo a bollire sul fuoco grande l'acqua, quando bolle aggiungete il sale e spostate il paiolo sul fuoco piu' piccolo e aggiungete a pioggia la farina di mais mentre mescolate con il frustino che non si formano i grumi,  fate attenzione perché spruzza  ( io uso una rete spargifiamma per coprirla) non coprite mai con il coperchio mentre cuoce la polenta. Lasciate cuocere per minimo 40 minuti mescolando a volte ( io mescolo ogni 5 minuti nei primi 15 minuti e poi ogni 10-15 minuti usando un cucchiaio di legno a manico lungo).

Una volta la polenta cotta versatela/stendetela in una teglia con la carta da forno o in una teglia di Pirex e lasciatela che si raffredda. Tagliate con un coppa pasta o un bicchiere dischi che adagiate su una teglia con carta da forno o soltanto spolverata di farina di mais .

Su ogni disco di polenta distribuite passata di pomodoro * e infornate a temperatura alta nel forno già caldo per 2-3 minuti mentre tagliate a cubetti piccoli la mozzarella e grattugiate il formaggio . Togliete dal forno le pizzette e aggiungete la mozzarella su ogni disco e poi soprapponete 3 dischi per formare una torre non troppo alta. Spolverate o no secondo i vostri gusti ogni torre con Parmigiano o Grana sopra la mozzarella e infornate per altri pochi minuti a fuoco alto fino quando la polenta solo per sciogliere il formaggio e far dorare un po' la polenta.


ornate con basilico e servite caldo

in romana

ingrediente :

pentru mamamliga :

1 cana de malai
3 cani apa
un virf de lingurita de sare grunjoasa


pentru sos :

passata de rosii de la borcan (cu ceapa si busuioc )
mozzarella
Parmigiano sau Grana Padano ras sau alt cascaval (optional )


pregatim mamaliga in tuci, fiecare dupa cum ii place eu o fac mereu asa : intr-un tuci pun la fiert apa pe focul cel mai puternic de la aragaz, cind apa incepe sa clocoteasca adaug sarea si mut tuciul pe ochiul cel mai mic de la aragaz si adaug in ploaie malaiul in timp ce amestec constant ca sa nu se formeze cocoloase cu telul in forma de para . Fiti atenti caci mamaliga in primele minute stropeste in timp ce clocoteste, eu acopar tuciul cu o sita plata care este de fapt o sita care se pune sub oalele de pamint cind le folosesti direct pe flacara arata asa . Nu acoperiti niciodata mamaliga cu capac caci se incruzeste. Firebeti minim 40 minute mamaliga amestecind din cind in cind in primele 15 minute amestecat la fiecare 5 minute apoi tot la 10 sau 15 minute evident tuciul sta mereu pe cel mai mic dintre ochiurile de la aragaz altfel se afuma si folositi ca sa amestecti in mamaliga facaletul special ca un mic baston sau o ligura de lemn cu coada lunga.

Cind mamaliga este gata o varsati intr-o tava de Jenna /Pirex sau pe o tava sau un fund de lemn acoperite cu hirtie de copt. Nivelati si lasa-ti sa se raceasca apoi taiati discuri cu forma speciaa de taiat pasta sau cu un pahar . Puneti discurile intr-o tava cu hirtie de copt si pe fiecare dintre ele asezati pulpa de rosii. Lasati al cuptorul gata incalzit si la temperatura maxima 2-3 minute timp in care taiati cuburi cit mai mici mozzarella si radeti cascavalul. Scoateti tava si pe fiecare disc asezti cuburi de mozzarella, apoi suprapuneti discurile cite 3 ca sa formati turnuri dar nu foarte inalte. Presarati cascaval / parmezan sau grana daca vreti si puneti din nou la cuptor la foc mare numai pina cind brinza se topeste si mamamliga se rumeneste putin pe margini .

Serviti calda ornata cu frunze de busuioc .



english

Ingredients:

for the polenta:

1 cup cornmeal
3 cups water
salt


For the sauce:

tomato sauce (with onions and basil) 
mozzarella
Parmesan or Grana Padano cheese (optional)

1. prepare the polenta: Bring water to a boil in a porcelain enamel cast iron pot.or ina  copper polenta pot.  Add salt and reduce heat until water is simmering. Take cornmeal by the handful and add to water very slowly, controlling the flow to a thin stream through your fingers. To avoid lumps, stir quickly with a long handled wooden spoon while adding cornmeal. Cook stirring occasionally (I do it every 5 minutes in the first 15 minutes and every 10-15 minutes for the rest )with a wooden spoon . After 40 minutes, the polenta is ready .

Once the polenta is ready spread it into a large pan covered with cooking paper. Let cool until polenta solidifies. Cut with a pasta cutter or a glass. Top each pizza with 1 tablespoon of sauce. Preheat the broiler and brown the polenta slices cooking about 2-3 minutes aside over high heat until just browning. Top the cooked polenta with the mozzarella cheese and spatula to carefully stack 3 polenta slices on top of each other and broil for about 2 minutes until cheese melts.
Garnish with basil and Serve immediately.