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giovedì 16 settembre 2010
Zuppa tedesca di fagiolini - German Green Bean Soup - Supa nemteasca de fasole verde
ingredienti x2
una manciata di fagioli verdi
2 patate picole cotte e tagliate a pezzi.
1 cucchiaino burro, 1 cucchiaino farina
1 cucchiaino cipolla tritata
maggiorana.
pepe nero
200 ml latte
sale
formaggio svizzero grattugiato
1. Pulire le patate e tagliarle a cubetti
2. Mondare i fagiolini e cuocerli al dente in acqua fredda con sale insieme alle patate per 10-12 minuti .
3. Fate appassire la cipolla, le erbe e pepe nel burro.
4. Aggiungere la farina e cuocere 1 minuto
5. Aggiungere il latte e l'acqua di cottura delle patate e fagiolini ( al massimo 500 ml) e portare lentamente ad ebollizione si addensarà , aggiungere il sale.
6. Aggiungete le patate e i fagioli verdi, mescolate e aggiungete il sale e più pepe se necessario.
7, Servite e aggiungete il formaggio grattugiato nel piato sopra il brodo caldo o a cubetti nel brodo dove si fonde
in romana
o mina de fasole verde
2 cartofi fierti ( mici) şi tăiati cubulete
1 lingurita unt,1 lingurita faina
1 lingurita ceapa tocat
maghiran
piper negru
200 ml lapte
sare
cascaval / svaiter (opţional)
1. Curatati cartofii si ii taiati cubulete
2. Curatati fasolea si o foerbeti impreuna cu cartofii dar nu foarte tare in apa rece cu sare
3. Inabusiti ceapa si maghiranul adaugind piper în unt .
4. Adaugati faina si amesteati timp de 1 minut
5. Se adaugă laptele şi (maxim) 500 ml din apa in care au fiert cartofii si fasolea, se lasa pe foc mic pina se ingroasa putin supa, adăugaţi sare.
6. Stingeti flacara si adaugati bucati de cartofi şi fasolea verde, se amestecă şi se adaugă sare şi mai mult
piper, dacă este necesar
7. Serviti si radeti cascavalul direct in farfurie peste supa calda sau puteti èune cuburi de cascaval in supa fierbinte unde se va topi
english
green beans
potatoes cut in chunks .
1 teaspoon butter, 1 teaspoon flour
1 teaspoon chopped onions
Marjoram
black pepper
200 ml milk
salt
( grated ) Swiss Cheese
1. Cut the potates
2. Cut green beans, cook potatoes and green beans till just barely tender.
3. Saute the onions, herbs and pepper in the butter till onions are tender.
4. Add the flour and cook 1 minute
5. Add the milk and ( not more then) 500 ml water from potates and green beans and bring to a simmer and thicken, add salt.
6. Add the potato and green bean chunks, stir and add salt and more Pepper if needed.
7. Serve and grated cheese in the plate or add cheese cubes in the soup