Ci sono anche qui...

martedì 9 agosto 2011

Spaghetti alla carbonara con cavolo capucio/verza - Carbonara (spaghete) cu varza - Spaghetti Carbonara with cabbage


ingredienti per 2 :

160 gr spaghetti
1 uova
1/4 cavolo
2 pomodori pelati ( freschi o nella scatola)
2 cucchiai olio
sale
Parmigiano grattugiato o tagliato a cubetti


- tagliamo una parte del cavolo e l'altra la grattugiamo ( usando la mandolina), e mettiamo tutta la verza in una ciotola con acqua
- in una pentola con l'olio aggiungiamo la verza scollata ma non strizzata, salate e lasciate cuocere per quasi 40 minuti a fuoco basso, il cavolo si deve stufare e se serve aggiungete un po' di acqua con un cucchiaio
- Quando il cavolo e quasi cotto aggiungiamo i pomodori
- in una pentola con acqua salata mettiamo la pasta a cuocere, una volta cotta la scolliamo e cosi bollente la facciamo amalgamare con l'uovo sbattuto e con il formaggio grattugiato
- aggiungiamo anche la verza / il cavolo


in romana

ingrediente pentru 2 portii :

160 gr spaghete
1 ou
1/4 de varza mare
2 rosii fara pielita ( din conserva sau proaspete) cele folosite de mine erau conservate cu busuioc deci nu a mai fost nevoie de alta planta aromatica
2 linguri de ulei
sare
parmezan taiat cuburi mici sau ras


- taiem varza mai mare cu cutitul si mai mica pe razatoarea de varza *, apoi o punem intr-un castron cu apa
- punem uleiul intr-o cratita ( tuci / tigaie groasa) si adaugam varza scoasa din apa faa sa o scurgem , avem nevoie de apa ei pentru ca varza nu trebuie sa se caleasca ci sa se inabuse . Adaugam sare , amestecam cu lingura , mutam oala pe focul cel mai mic si punem capac. O sa fiarba inabusit cca 40 minute sau pina cind varza e moale, daca este nevoie mai adaugam apa cu lingura .
- Cind varza e aproape gata adaugam rosiile taiate grosolan cu cutiul si mai lasam pe foc cit timp fierb pastele
- separat intr-un vas cu multa apa punem la fiert in apa sarata clocitita pastele, trebuie sa fiarba cit scrie pe pachet apoi le scurgem ( fara sa le clatim) si cit timp sunt inca fierbinti le amesteca, intr-un castron impreuna cu oul batut si amestecat cu parmezanul
- rasturnam pastele peste varza dupa ce mai intii am tras cratita de pe foc si mai amestecam

servim cu parmezan extra daca doriti


english

ingredients for 2 servings:

160 gr spaghetti
1 egg
1 / 4 large cabbage
2 tomatoes without skin (canned or fresh) those used by me were preserved with basil so there was no need of other aromatic herbs
2 tablespoons oil
salt
grated Parmesan or small diced


- Cut cabbage using a knife or grated cabbage *, then put it in a bowl with water
- Put the oil in a pan, removed from the water and add cabbage. Add salt, mix with a spoon, and cook on low flame for about 40 minutes or until cabbage is soft, add water if needed ( with a spoon).
- When cabbage is almost done add chopped tomatoes
- Boil the spaghetti in salted water, then drain (without rinsing them) and how long they are still hot mix in a bowl with the egg beaten and mixed with Parmesan cheese
- Mix it with the cabbage

serve with extra Parmesan if you want