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domenica 6 novembre 2011

WHB#308 Castagnaccio pugliese




ingredienti :
250 gr farina di castagne
200 ml olio
200 ml latte
2 uova
120 gr zucchero semolato
1 bustina di lievito in polvere per dolci
2 cucchiai cacao amaro
1 manciata di uvetta
1 manciata gherigli di noci
1 manciata di mandorle sbucciate
burro per ungere la teglia

una teglia diametro 30 cm

- setacciate la farina di castagne con il cacao e il lievito
- mescolate il latte con l'olio
- montate le uova con lo zucchero fino a diventare molto spumoso
- versate il mix di farina e il mix di latte e olio alternando e mescolando sempre
- aggiungete l'uvetta e le noci e amalgamate bene
- imburrate la teglia e versate il composto, cospargete con le mandorle
Cuocete a 180°C fino quando facendo la prova stecchino nel centro della teglia questo ne esce asciutto.
Lasciate raffreddare prima di servire


english

ingredients:
250 g chestnut flour
200 ml olive oil
200 ml milk
2 eggs
120 g caster sugar
16 gr baking powder for cakes
2 tablespoons unsweetened cocoa
1 handful of raisins
1 handful walnuts
1 handful of blanched almonds
Butter for greasing the pan

pan diameter 30 cm

- Sift the chestnut flour with the cocoa and baking powder
- Mix the milk with the oil
- Beat the eggs with sugar
- Pour the flour mixture and mix of milk and oil, stirring constantly and alternating
- Add the nuts and raisins
- Grease with butter the baking dish and pour the mixture, sprinkle with almonds
Bake at 180 ° C and do the toothpick test
Let cool before serving

 This is my recipe for  Weekend Herb Blogging #308  started by  Kalyn Kalyn's Kitchen, now organized (and hosted this week) by  Haalo Cook (almost) Anything at Least Once  and organized in italian version by  Brigida Briggis Home   (hosted this week also)




in romana

ingrediente :
250 gr faina de castane ( din cele care se maninca)
200 ml ulei
200 ml lapte
2 oua
120 gr zahar tos
1 plic de praf de copt
2 linguri de cacao amara
1 mina de stafide
1 mina de miez de nuca
1 mina de migdale fara coaja
unt cit sa ungem tava

o tava de 30 cm

- trecem prin ciur faina, cacaoa si praful de copt
- amestecam laptele cu uleiul
- amestecam ouale cu zaharul, cu mixerul, pina cind devin spumoase
- adaugam mixul de faina si cel de lapte alternind si amestecaind cu muxerul pina obtinem un aluat ca cel de chec
- adaugm stafidele si miezul de nuci
- ungem cu unt tava si varsam compozitia, presaram migdalele
Cuoacem la 180°C si facem prioba cu scobitoarea in mijlocul tavii, trebuie sa scoatem scobitoarea uscata .
Lasam sa se raceasca inainte de a servi.