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venerdì 26 ottobre 2012

Gnocchi verdi di zucchine - Green gnocchi with zucchini - Gnochi verzi cu dovlecel/zucchina



Ingredienti:

500 gr zucchine
150-200 gr farina 00

1 cucchiaio olio
sale


 per la salsa :
50 gr Formaggio Gorgonzola
1/2 bicchiere latte

Lavate e mondate le zucchine, tagliate  a cubetti e mettete in una padella con l'oilo e un pizzico di sale a fuoco basso. Raffreddate e frullate .

Mettete una pentola con acqua e un po' di sale a bollire mentre preparate i gnocchi.
Mescolate la crema di zucchine con la farina . Ottenete un impasto morbido ( come quello per una ciambella) .
Mettete in una ciotola il formaggio con il latte a temperatura della stanza. Mescolate per far sciogliere un po' il formaggio . 

Quando l'acqua inizia a bollire abbassate la fiamma al minimo e versate con un cucchiaino i gnocchi nel acqua. L'acqua non deve sempre sobbollire . Quando i gnocchi vengono a galla se sono troppo grandi lasciateli un minuto prima di toglierli con la paletta se sono piccoli una volta venuto a galla sono pronti.

In una padella mettete la crema di formaggio e aggiungete i gnocchi pronti, mettete un minuto a scaldare solo per sciogliere la crema di formaggio .(si pu' scaldare anche nella teglia nel forno già caldo)



in romana

Ingrediente :

500 gr dovlecei verzi ( zucchine )
150-200 gr faina alba

1 lingura cu ulei
sare

pentru sos :
50 gr brinza Gorgonzola
1/2 pahar cu lapte


Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic , amestecind din cind in cind.. Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie.

Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical .

Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel si amestecam.

Punem brinza intr-un castron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu caldi NU clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele , intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet , incet... Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. .

Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti.

Eu am pus gnocchi cu lingurita , udam mai iintii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata. De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut ( atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi . Continuam pina terminam toata compozitia .

La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie , adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza.



english

ingredients:

500 g zucchini
150-200 g all purpose flour

1 tablespoon oil
salt


For the sauce:
50 gr Gorgonzola cheese
1/2 glass  milk

Wash and cut zucchini into cubes and place it in a pan with the oil and a pinch of salt over low heat. Cook it. Cool and blend.


Put water with a pinch of salt to boil while you prepare the dumplings.

Mix the cream of zucchini with flour., obtain a soft dough .

Put the cheese in a bowl with the milk at room temperature. Stir to melt the cheese.

When the water begins to boil, reduce the heat to low and pour the gnocchi with a teaspoon in water.  When the gnocchi rise to the surface if they are too big let them one minute more before removing with a slotted spoon if they are small take them out after they've surfaced.

In a pan, place the cream cheese and add the gnocchi, toss them for few seconds and serve immediately  (You can also heat the pan in a preheated oven)



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