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lunedì 28 ottobre 2013
Tiramisu' alla zucca - Pumpkin tiramisu - Tiramisu cu dovleac
ingredienti per una teglia 22*16 cm
Savoiardi ( quanto basta per coprire due volte la teglia , 20 pezzi forse)
250 gr mascarpone
6 cucchiai polpa di zucca già cotta e zuccherata
cacao amaro
caffè senza zucchero
Marsala
Mescolate la zucca cotta con il mascarpone.
Inzuppate i savoiardi nel caffè con il Marsala. Mettete nella teglia il primo strato e coprite con la crema di zucca e mascarpone, spolverate sopra del cacao amaro e mettete sopra il secondo strato di savoiardi, la crema e per finire spolverate di cacao amaro. Volendo potete coprire con del cioccolato grattugiato.
Lasciate nel frigorifero per alcune ore o ancora meglio una notte prima di servire.
in romana
ingrediente pentru o tava 22*16 cm
piscoturi savoiardi ( cite aveti nevoie ca sa tapetati tava pe 2 rinduri .. cca 20 buc)
250 gr mascarpone
6 linguri de pulpa de dovleac coapta (sau rasa si calita in tigaie )cu zahar *
cacao amara
cafea fara zahar
vin Marsala ( daca nu aveti puneti ce va place voa, un lichior de cafea de exemplu )
* Dovleacul copt si apoi mixat sau trecut prin sita sau daca nu va place copt il radeti si il caliti in tigaie il indulciti cu zahar dupa gust si trebuie sa rezulte uscat, nu trebuie sa lase deloc zeama. Eu l-am lasat la scurs intr.o strecuratoare fina ca sa fiu sigura.
Amestecam dovleacul cu brinza mascarpone, eu am amestecat cu lingura dar puteti sa o faceti cu mixerul.
Inmuiem fiecare piscot in cafeaua in care am adaugat Marsala ( gustati putin si adaugati cit va place). Asezam primul strat de piscoturi inmuiate in tava ca sa acoperim tot fundul acesteia. Deasupra punem jumatate din cantitatea de crema de brinza si dovleac, presaram cu o strecuratoare cacao si continuam cu urmatorul strat de piscoturi inmuiate, crema de brinza si dovleac si terminam cu cacao.
Piscoturile nu se lasa la inmuiat in cafea ci se inmoaie scurt si rapid.
Se lasa la frigider cel putin citeva ore ( ideal ar fi o noapte).
english
ingredients for a pan 22*16 cm
Savoiardi ( ladyfingers as much as you need to cover twice the pan , around 20 pieces)
250 gr mascarpone
6 tablespoon pure pumpkin ( with sugar )
cocoa powder
espresso coffee ( without sugar)
Marsala wine
Mix pumpkin pure with mascarpone cheese.
Lightly brush the lady fingers (savoiardi) with the espresso mixed with Marsala wine until dampened on both sides (do not over saturate).
Put the ladyfingers to cover the bottom of the pan, spoon the pumpkin layer over and cover with the cocoa powder. Now repeat layering to fill the pan and finish with the cocoa powder. If desired, finish with a sprinkling of chocolate shavings.
Let it to rest few hours in fridge, better all night long before serving.