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mercoledì 18 dicembre 2013

Biscuiti Sacher - Biscotti Sacher





ingredienti  ( +/- 40 biscotti  )

300 gr farina
250 gr burro morbido
1 uovo
4  cucchiai cacao non zuccherato
6-7 cucchiai zucchero
sale
marmellata di albicocche 
200 gr cioccolato  fondente + 1 cucchiaino di burro 


- frullate molto bene  il burro morbido con lo zucchero
- aggiungete l'uovo e incorporate molto bene 
- adesso aggiungete anche la farina, cacao, il sale e mescolate per ottenere un composto abbastanza morbido 
- fatte un rotolo avvolto nella carta da forno o pellicola trasparente che dovette tagliare a fette ( 40 pezzi ) che poi arrotolate 
- con ogni pezzo di impasto fate una pallina che dovete mettere sulla teglia con la carta da forno, con il dito fate un piccolo fosso e infornate  nel forno già caldo a 175-180°C 12-15 minuti al massimo . Sfornate e  mettete poca la marmellata su ogni biscotto ancora caldo.
- lasciate che si raffreddano e frattempo sciogliete a bagno maria il cioccolato con il burro e versate con un cucchiaio o sacca da pasticceria  sopra ogni biscotto coprendo la marmellata  


in romana

 numele vine doar din asemanarea cu renumitul tort Sacher prin ingrediente: ciocolata si dulceata de caise

ingrediente pentru cca 40 de biscuiti ( cam cit un nasture de plapuma )


300 gr faina
250 gr unt moale
1 ou
4 linguri cu virf de cacao amara
6-7 linguri cu virf de zahar tos
un praf de sare
dulceata de caise
200 gr ciocolata amara topita ( eu am pus si 1 lingurita de unt in ea ca sa fie mai cremoasa)


- untul moale la temperatura camerei ( ca o crema ) il mixati cu zaharul pina cind se umfla spuma,
- adaugati oul si mixati ca sa se incorporeze
- adaugati in aceasta compozitie faina impreuna cu cacaoa si praful de sare, amestecati cu mina pina cind devine un aluat moale
- formati un sul si taiati bucati ( eu am impartit aluatul in 2 parti si am format doua suluri pe care le-am impartit in 20 bucati fiecare )
- rulati fiecare bucatica ca sa obtineti o bila pe care o asezti pe tava acoperita cu hirtie de copt, apasati bila in mijloc cu degetul ca sa se formeze o mica adincitura
- coaceti in cuptorul gata incalzit la 175-180°C 12-15 minute MAXIM, nu lasati mai mult chair daca par necopti si aluatul e inca moale, se vor usca cind ii scoateti din cuptor ( altfel riscati sa ii coaceti prea mult si devin tari si mai ales mai amari)
- lasati sa se raceasca biscuitii si topiti ciocolata
- cind biscuitii nu mai sunt fierbinti asezati in fiecare adincitura cite putina dulceata ( gem) de caise iar peste turnati ciocolata calda( eu am pus cu o furculita cdar mergea mai bine cu sacul de patiserie sau cu o punga gaurita la un colt )
- lasati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata de deasupra ( desi sunt foarte buni si cu ciocolata inca moale )

martedì 17 dicembre 2013

Polpete di cavolfiore e pesce - Chiftele din conopida cu peste ton ( din conserva ) - Cauliflower and tuna fish balls





1 cavolfiore piccolo
1-2 uova
1 scatoletta di tonno (75 gr) *
pangrattato
prezzemolo fresco tritato
sale, pepe

Lessate in acqua salata il cavolfiore, scolate e schiacciate con la forchetta e lasciate scolare per bene. ( potete metterla in un strofinaccio pulito e schiacciatela molto bene fino a quando perde il liquido).
Scolate il tonno dal olio o acqua della scatoletta.
Mescolate in una ciotola il cavolfiore, il tonno, il prezzemolo tritato, le uova sbattute con una forchetta, sale, pepe e aggiungete poco pangrattato se l'impasto risulta poco compatto.
Formate delle polpette della grandezza desiderata che arrotolate nel pangrattato.
Friggete le polpette in olio molto caldo o se volete evitare di friggere le potete cuocere in forno a 200°C fino quando diventano dorate .

* al posto del tonno nella scatoletta potete usare anche pesce fresco, filetti puliti e che cuocete al vostro gusto in padella, al forno, lesso in acqua o a vapore.



in romana  

 In loc de ton din conserva puteti pune si alt peste care va place, poate sa fie peste proaspat sau congelat pe care sa il gatiti voi cu condimentele preferate la tigaie, cuptor, fiert in apa sau la aburi.


ingrediente :

1 conopida mica fiarta si foarte bine scursa
1-2 oua depinde de dimensiunea lor
sare
1 conserva de ton scursa bine de ulei (75 gr )
pesmet
patrunjel tocat
sare, piper



- fierbeti si apoi scurgeti bine conopida, o striviti cu furculita si o mai lasati la scurs intr-o sita fina
- in timp ce conopida fierbe scurgeti intr-o strecuratoare conserva de peste, sa piarda cit mai mult ulei
- tocati marunt patrunjelul verde ( il locul lui puteti pune si marar verde )
- amestecati intr-un castron conopida fiarta, strivita si scursa cu tonul scurs, adaugati patrunjelul, putina sare, oul sau ouale daca sunt din cele foarte mici batute putin cu furculita si daca amestecul rezulta prea moale presarati putin pesmet si amestecati
- formati chiftele mai mari cu mina sau cu 2 linguri cum va este mai usor, le tavaliti prin pesmet si le prajiti in ulei fierbinte pe ambele parti si scoateti pe hirtie absorbanta speciala pentru prajeli
- serviti calde sau reci cu salata sau cu piure de cartofi sau cu un sos de rosii ca fel unic


english

1 little cauliflower
1 tuna can ( 75 gr)
1-2 eggs 
breadcrumbs
parsley
salt, pepper

Boil or steam cauliflower until it's soft. Mash it with a fork and drain it and if need squeeze the cauliflower in a kitchen towel.
Pour the mashed cauliflower in a bowl, add beaten eggs, salt, pepper, tuna ( drained ), fresh parsley finely chopped and if need bread crumbs. Mix with a spoon to obtain a compact mixture.
Form the balls, rolled in the breadcrumbs and fry it in hot oil or cook in a oven pan at 200°C until gold.

lunedì 16 dicembre 2013

Crostata alla nutella







ingredienti :

pasta sfoglia (tonda,  già pronta)  
150-200 gr  Nutella  

Stendete la pasta con la carta da forno in una teglia ( 26 cm) ,  bucherellate il fondo e versate a cucchiaiate la Nutella dentro, stendetela più  che potete ( meglio scaldare un po' la Nutella prima). 
Cuocete a temperatura massima nel forno già caldo fino quando diventa dorato l'impasto. Lasciate raffreddare prima di servire. 



in romana  

o foaie de aluat frantuzesc 
150-200 gr Nutella 

Intindeti foaia de aluat intr-o tava rotunda ( 26 cm) si intepati cu furculita tot aluatul de pe fundul tavii(alfel se umfla la copt si se deformeaza) . Varsati Nutella si o intindeti bine cu ajutorul unei linguri ( daca Nutella este la temperatura camerei deci mai lichida se va intinde mai bine). Coaceti la temperatura maxima in cuptorul gata incalzit pina cind se rumeneste pe margini aluatul. Lasati sa se raceasca inainte sa serviti.  


lunedì 9 dicembre 2013

Trippa impanata - Snitele din burta





400 gr trippa già cotta, scolata e tagliata a bastoncini
1-2 uova
farina, pangrattato

sale
olio per friggere 
parmigiano grattugiato (facoltativo)

La trippa lessata, scolata e tagliata a bastoncino, raffreddata e impanata con farina, uovo e pangrattato. 
Fritta nel olio, scolata e servita.
Antipasto, fingerfood, insieme con il fritto misto, con pure di patate e/o insalata



in romana  


400 gr ( cca) Burta de vita
1-2 oua
faina
pesmet 
sare
ulei pentru prajit
parmezan ras - optional


- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri, taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca
- bateti ouale cu putina apa 
- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin 
1. faina, ou si pesmet sau 
2. prin faina, ou si din nou faina, puteti sa adaugati putin malai in faina 
3. faina, ou si (faina amestecata cu putin) malai 
4. faina cu parmezan ras,ou batut si apoi prin pesmet etc 

- incalziti tigaia cu ulei si puneti pe rind bucatile la prajit ( se pot coace si in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt, pina cind se rimenesc dar desi mult mai light si sanatos dureaza mai mult). In tigaia cu ulei cind se rumenesc le intoarceti pe partea cealalat si le mai lasati pina devi si de data asta aurii si crocante.

Foarte bune linga un piure de cartofi, cartofi fierti sau copti dar si ca o gustare/ aperitiv, finger food sau pentru o masa la iarba verde caci sunt bune chiar si reci.