Siamo arrivati anche in Brasile con l'Abbecedario Culinario Mondiale
organizzato da Tratoria Muvara
e ospitato da
Rosa Maria del blog Torte e dintorni
.
Questa ricetta di insalata di pollo tradizionale per le feste può essere preparata anche molto light, si può usare al posto del pollo lesso anche pollo affumicato, non devono mancare alcuni ingredienti tipici : mais. piselli e uvetta.
Ingrediente per 2 come ho scelto di fare io questa ricetta ma la quantità varia secondo il vostro gusto e piacere
carne di pollo lesso ( 2 sovracosce o un petto di pollo)
piselli cotti (1/2 scatoletta)
mais cotto (1/2 scatoletta )
1 cucchiaio di uvetta
2 cucchiai olive snocciolate e tagliate
2 carote grattugiate
1 mela sbucciata, tolto il torsolo e tagliata a cubetti (o grattugiata)
maionese fatta in casa con un tuorlo, sale, senape e olio q.b.
Nella ricetta originale trovata in rete c'erano anche ingrediente che io non ho aggiunto: la cipolla, la panna acida ( chi vuole può usare lo yogurt).
2 patate
sale, olio per friggere
prezzemolo fresco o insalata per ornare
Sbucciate e tagliate a fiammifero le patate, lavate in acqua fredda, scolate e asciugate e poi fritte in olio. Una volta pronte tolte sulla carta per fritti e poi salate.
Mescolate in una ciotola la carne di pollo tagliata a pezzi non troppo piccoli, i piselli, mais, carota grattugiata e la mela a cubetti piccoli, uvetta, le olive con la maionese. Salate se serve.
Servite in un piatto l'insalata con sopra le patatine fritte.
E un piatto unico!
in romana
Ingrediente pentru doua portii asa cum am facut eu insa cantitatile le puteti alege dupa gustul vostru. In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus.
carne fiarta de pui ( partea superioara de la 2 pulpe sau un piept de pui )
mazare fiarta ( o jumatate de conserva mica)
porumb fiert ( o jumatate de conserva mica )
1 lingura cu stafide
2 linguri cu masline fara simburi si tocate marunt
2 morcovi curatati de coaja si rasi ( eu i-am taiat betisoare)
1 mar curatat de coaja, cotor si taiat cuburi mici sau ras
maioneza facuta in casa din 1 galbenus, sare, mustar si ulei cit e nevoie
2 cartofi medii
sare si ulei pentru prajit
Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai, Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea.
Amestecati intr-un castron toate ingredienteleì, carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine.
Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.
english
Ingredients :
chicken breast or leg, boiled, cooled and shredded
1/2 tin can peas already cooked
1/2 tin can corn kernels already cooked
1 tablespoon raisins
2 tablespoons olives chopped
2 carrots peeled and grated
1 apple cored, peeled and cubed
homemade mayonnaise prepared with 1 egg
2 potatoes, cut into shoestrings style and fried
Mix in a bowl all ingredients: chicken, peas, corn, raisins, olives, carrots, apple and add the mayonnaise.
Serve the salad with the fried potatoes on top.
This is my recipe for World Culinary ABC
hosted by Rosa Maria from