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sabato 31 ottobre 2020

Torta di ricotta - Prajitura cu ricotta ( pasca fara aluat) - Ricotta cake





500 gr ricotta
150 gr zucchero
60 gr uvetta
60 gr burro
2 uova
scorza di 1/2 limone
2 cucchiai farina
1 cucchiaino lievito per dolci
sale

Mescolate tutto insieme, versate in una teglia 18 cm diametro, imburrata e infarinata. Infornate a 180°C fino a quando la torta e dorata e si stacca dai bordi della teglia.

romana

ingrediente:

500 gr ricotta
150 gr zahar
60 gr stafide
60 gr unt moale
2 oua
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
sare

Amestecati toate ingredientele, le varsati intr-o tava de diametru 18 cm, unsa cu unt si cu faina si coaceti la 180°C cat este nevoie pana cand se aureste si se dezlipeste de pe marginile tavii.


english

ingredients

500 gr ricotta
150 gr sugar
60 gr raisins
60 gr melted butter
2 eggs
zest of 1/2 lemon
2 spoons flour
1 teaspoon baking powder
salt

Mix all the ingredients, pour the batter in an 18 cm diameter oven pan ( buttered and floured) and bake at 180°C until gold and until detaches of the edges of the pan



mercoledì 28 ottobre 2020

Torta salata di zucca, pancetta e formaggio - Chec sarat de dovleac, pancetta si branza






ingredienti:

300 gr zucca cotta  
280 gr farina 
180 gr parmigiano
150 gr cubetti pancetta 
100 gr burro sciolto
3 uova
1 bustina lievito per torte salate

 mescolato tutto bene e infornato a 180°C 45 minuti 

romana

ingrediente:

300 gr dovleac copt
280 gr faina 
180 gr parmezan ras (sau alt cascaval)
150 gr cuburi de pancetta 
100 gr unt topit
3 oua
1 plic de paf de copt pentru tarte sarate

amestecam totul bine si coacem la 180°C 45 minute


martedì 27 ottobre 2020

Polpette vegan di zucca - Chiftele vegane din dovleac - Vegan pumpkin patties

 


Ingredienti:

400 zucca grattugiata ( cruda)
1 cipolla grattugiata
2 cucchiai pangrattato ( o quanto basta, meglio se lo mettete per l'ultimo )
100 gr fiocchi d'avena ammollati con un po' d'acqua tiepida
1 punta di cucchiaino di lievito per torte salate ( o bicarbonato )
1 cucchiaino psillio / psyllium in polvere *

sale, pepe, olio

Mescolate tutto, formate delle polpettine, friggete nel olio in padella o infornate sulla teglia con la carta da forno nel forno già caldo a 180°C quanto basta ( giratele una volta a metà cottura o quando sono cotte dalla parte della teglia).

* al posto dello psillio potete mettere una patata grattugiata

romana

ingrediente:

400 gr dovleac crud ras pe razatoarea mai mica
1 ceapa rasa
2 linguri de pesmet ( sau cat este nevoie)
100 gr fulgi de ovaz inmuiati cu putina apa la temperatura camerei
1 varf de lingurita de bicarbonat sau praf de copt
1 lingurita praf din seminte de psyllium ( in locul lui puteti pune 1 cartof mic, ras, are acelasi scop sa lege compozitia)
sare, piper, ulei

amestecati totul, faceti chiftelute pe care le puteti praji in ulei sau le coaceti in cuptor pe tava cu hartie de copt


english

ingredients

400 gr pumpkin raw, gratted
1 onion gratted
2 spoons bread crumbs
100 gr oatmeal ( rolled oats) soaked with water
1/4 teaspoon soda or baking powder
1 teaspoon psyllium husk powder ( or 1 peeled and grated potato)

salt, pepper, oil

make patties and fry in a pan with oil or bake in the oven



sabato 24 ottobre 2020

Hummus di ceci con cavolfiore - Hummus de naut cu conopida - Cauliflower and chickpeas hummus


 

Ingredienti
Frullate 250 gr ceci già cotti con un pò di acqua di cottura o solo acqua, tahini. succo di limone, cumino macinato. sale e 1/2 cavolfiore picolo ( o 1/4 cavolfiore grande) cotto al vapore per ottenere una crema liscia, non troppo liquida e non troppo densa
olio di olive ( buono)  per ornare ceci, cavolfiore e sommacco


Romana 

Ingrediente : 

Amestecati in blender 250 gr de naut fiert amestecat in blender cu putina apa , ulei, sare, chimen praf, tahini , zeama de lamaie si 1/ de conopida mare sau 1/2 conopida mica fiarta la aburi . Trebuie sa obtineti o crema.

ulei de masline, naut si conopida fiarta pentru ornat, sumac

english 

ingredients: 

Drain 250 gr cooked chickpeas and put in a food procesor with  1/2 little cauliflower ( or 1/4 cauliflower big) allready cook , 1/2 cup water ( cooking liquid), tahini, lemon juice, cumin and salt and mix until smooth. Taste for seasoning and adjust ( salt, lemon, tahini or what you want). 

decorate with chickpeas, cauliflower, olive oil and sommacco


sabato 17 ottobre 2020

Panini con la zucca - Chifle cu dovleac - Pumpkin bread

 













Ingredienti per 10 -11 panini 

325 gr farina 
200 gr purè di zucca cotta a vapore ( o al forno)
5 gr lievito disidrattato
30 gr burro sciolto
75 ml acqua ( o latte )
sale

Impastiamo e lasciamo a lievitare, dividiamo l'impasto in piccole palline e lasciamo di nuovo a lievitare nella teglia mentre si scalda il forno. 
Inforniamo a 180°C per 20-30 minuti 


romana

ingrediente:

325 gr faina
200 piure de dovleac copt la aburi sau in cuptor
5 gr drojdie uscata
30 gr unt
75 ml apa sau lapte
sare

Framantam toate ingredientele pana rezulta un aluat fin si nelipicios, lasam la dopit pana se dubleaza volumul. Impartim alutaul in 10-11 bile pe care le punem din nou la dospit in tava pana se incalzeste cuptorul. Coacem la 180°C 20-30 minute.


english

ingredients:

325 all purpose flour
200 pumpkin puree
5 gr dry yeast
30 gr butter
75 ml water or milk
salt

Knead all the ingredients together until is smooth and elastic. Let it rise. Divide the risen dough in 10-11 pieces, make balls and let rise again . Bake at 180°C for 20-30 minutes