Blog aggiornato con nuove foto per la stessa ricetta
8 ottobre 2021 con curcuma e cipolle |
15 luglio 2022 con curry |
28 settembre 2021 con curcuma e cipolle |
* Le proporzioni sono sempre le stesse, a volte cambio la padella ( più grande o più picola ) ed a volte cambio la tazza/misura ( uso sempre la stessa tazza per farina e acqua )
Ingredienti :
1 misura *di farina di ceci
2 misure acqua fredda
curry o turmerico
cipolla affettata ( facoltativo)
poco olio
sale, pepe
Mescolare con la frusta la farina di ceci con l'acqua, rompete i grumi e aggiungete il sale, pepe, curry o curcuma e un goccio di olio ( 1 cucchiaino) lasciate alcune ore a riposare.
Se avete scelto la ricetta con le cipolle, le pulite, affettate, e mescolate nel impasto.
Oleate la padella e versate l'impasto nella padella molto calda. Cuocete coperto a fuoco medio per 10-15 minuti, verificate e se si stacca dalla padella girate la frittata . Altri 10-15 minuti ed e pronta.
romana :
Proportiile sunt aceleasi orice masura / cana folositi.
1 masura de faina de naut
2 masuri apa rece
curry sau curcuma
ceapa taiata feliute subtiri ( optional)
putin ulei
sare si piper
Amestecati faina de naiìut cu apa cu telul sa nu aiba cocoloase, adaugati curry sau curcuma si sarea, piperul plus 1 lingurita de ulei. Lasati sa se odihneasca cateva ore, trebuie sa fie foarte lichid
Daca ati ales reteta cu ceapa o taiati fideluta si o adaugati in aluat.
Ungeti cu ulei o tigaie si o incingeti foarte bine, la maxim. Varsati compozitia si prajiti 10-15 minute la foc mediu cu capacul pus sau pana cand vedeti ca omleta se desprinde de pe tigaie. Atunci o rasturnati si o mai prajiti si pe partea cealalata alte 10-15 minute sau cat este nevoie.
timpul este in functie de dimensiune tigaii, de cantitatea de aluat, nu puneti mai mult de 1 cm grosime