per 2 porzioni:
100 gr farina 00
100 ml l'acqua di governo della mozzarella, bollente
Mescoliamo la farina nel liquido bollente, non serve aggiungere il sale perché già salata. Lavoriamo l'impasto, facciamo dei filoncini di pasta, tagliate piccoli pezzi e date la forma che desiderate, questa volta ho scelto di farli allungati.
I gnocchi si fanno bollire in acqua fino quando vengono a gala, scolati e mescolati nel sugo di pomodoro con basilico e mozzarella a cubetti.
romana :
pentru 2 portii
100 gr faina
100 ml apa de la mozzarella ( in locul ei apa cu putina sare)
Cand apa clocoteste stingem focul si adaugam faina, amestecam bine. Facem suluri din care taiem bucatele si le dam forma de gnocchi, de data asta am ales sa ii fac lunguieti.
Daca e nevoie mai presaram putina faina doar cat sa ne ajute sa ii formam.
Ii fierbem in apa cu putina sare pana cand se ridica la suprafata, atunci sunt gata si ii scoatem cu paleta gaurita. Ii punem direct in cratita/ tigaia in care avem deja pregatit un sos de rosii cu busuioc si adaugam mozzarella cuburi mici, care se va topi putin de la caldura sosului .
english :
for 2 portions
100 gr all purpose flour
100 ml mozzarella liquid/water ( whey)
Pour the flour in the mozzarella's hot liquid and remove from heat. Mix very well, form ropes and cut into pieces. Cook gnocchi in salted water until they float on the top. Drain and mix in the tomato and basil sauce and add diced ,