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lunedì 24 ottobre 2022

Patate americane ( dolci) Hasselback con yogurt al curry - Cartofi Hasselback cu iaurt si curry - Hasselback sweet potates with curry yogurt

 

Ingredienti:

per le patate dolci ( americane) 
patate dolci/americane
burro, olio 
sale grosso ( io uso sale dolce di Cervia)
Le patate affettate ma non completamente, io le ho incastrato tra due spiedini di legno in modo che fermino il coltello, imburrate molto bene e spolverate di sale, adagiate sulla teglia e infornate a 200°C 

per il yogurt al curry 
yogurt 
curry 
succo di limone e un po' di buccia grattugiata che esalta l'aroma 
sale 
prezzemolo
facoltativo : un pizzico di curcuma, garam masala o altro condimento a piacere se volete un yogurt più speziato
Lo yogurt ( intero)  non deve essere troppo liquido mescolato con il curry, succo e buccia di limone, sale e condimenti a gusto . 

Servito con falafel di fave secche 

Romana 

ingrediente : 

cartofi dulci /americani 
unt, ulei si sare 

cartofi Hasselback
Cartofi dulci sau americani  pregatiti dupa tehnica inventata de bucatarul suedez Leif Elisson in 1953. la Hotelul  Hasselbacken ( vezi retete vechi si aici in blog cu cartofi obisnuiti ). 
Cartofii se taie / cresteaza dar nu pana jos, eu i-am asezat intre doua bete de frigarui de lemn dar alegeti voi ce va este comod. Se ung foarte bine cu unt moale, topit, amestecat cu putin ulei  si se presara sare grunjoasa . Asezati pe tava se coc la foc destul de mare ( cca 200°C ) pana cand sunt gata.

sosul de iaurt si curry 
Se amesteca iaurt gras, nu lichid, cu praf de curry, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si frunze de patrunjel tocate iar cine vrea poate adauga si garam masala si putin turmeric/curcuma 

Puteti servi acest sos  cu falafel

English:


For the Hasselback sweet potates , place each potato between 2 wood skewers and cut the potato taking care not to slice all the way through. The skewers will help in that process. Melt butter and oil together and pour all over the potatoes and sprinkle salt. Roast in the oven at 200°C until golden

Yogurt with curry sauce : In a bowl mix yogurt, curry, lemon zest and  juice, parsley leaves, and optional garam masala, turmeric .


I use to serve this dish with falafel