Patate americane ( dolci) Hasselback con yogurt al curry - Cartofi Hasselback cu iaurt si curry - Hasselback sweet potates with curry yogurt
Ingredienti:
per le patate dolci ( americane) patate dolci/americane burro, olio sale grosso ( io uso sale dolce di Cervia) Le patate affettate ma non completamente, io le ho incastrato tra due spiedini di legno in modo che fermino il coltello, imburrate molto bene e spolverate di sale, adagiate sulla teglia e infornate a 200°C
per il yogurt al curry yogurt curry succo di limone e un po' di buccia grattugiata che esalta l'aroma sale prezzemolo facoltativo : un pizzico di curcuma, garam masala o altro condimento a piacere se volete un yogurt più speziato Lo yogurt ( intero) non deve essere troppo liquido mescolato con il curry, succo e buccia di limone, sale e condimenti a gusto .
cartofi Hasselback Cartofi dulci sau americani pregatiti dupa tehnica inventata de bucatarul suedez Leif Elisson in 1953. la Hotelul Hasselbacken ( vezi retete vechi si aici in blog cu cartofi obisnuiti ). Cartofii se taie / cresteaza dar nu pana jos, eu i-am asezat intre doua bete de frigarui de lemn dar alegeti voi ce va este comod. Se ung foarte bine cu unt moale, topit, amestecat cu putin ulei si se presara sare grunjoasa . Asezati pe tava se coc la foc destul de mare ( cca 200°C ) pana cand sunt gata.
sosul de iaurt si curry Se amesteca iaurt gras, nu lichid, cu praf de curry, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si frunze de patrunjel tocate iar cine vrea poate adauga si garam masala si putin turmeric/curcuma
For the Hasselback sweet potates , place each potato between 2 wood skewers and cut the potato taking care not to slice all the way through. The skewers will help in that process. Melt butter and oil together and pour all over the potatoes and sprinkle salt. Roast in the oven at 200°C until golden
Yogurt with curry sauce : In a bowl mix yogurt, curry, lemon zest and juice, parsley leaves, and optional garam masala, turmeric .