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domenica 20 novembre 2011

WHB#310 Gnocchi di farina di castagne - Chestnut flour dumplings/gnocchi - Galuste/gnocchi din faina de castane






Ingredienti :

200 gr farina di castagne (macinata a pietra )
100 gr farina 00
300 ml acqua tiepida
sale

Mescolate le due farine.
Impastate aggiungendo acqua quanto basta per ottenere un impasto mobido, sodo e compatto.
Spolverate di farina e preparate lunghi cilindri di 1-1.5 cm diametro . Tagliate in pezzi di 1 cm lunghezza.
Con il movimento del pollice fateli roteare sulla placca di legno creando così una concavità e righine sugli gnocchi

Cuocete in abbondante acqua salata fino a quando tutti gli gnocchi vengano a galla. Continuate a cuocere per un minuto.
Togliete gli gnocchi dalla pentola con un mestolo forato o colino e versateli nel condimento.

Ho preparato 2 tipi di condimento:

1. Fonduta di gorgonzola dolce: mettete in una pentola il formaggio Gorgozola (200 gr) con qualche cucchiaio di latte, cuocete a fuoco medio fino a quando il formaggio è completamente sciolto. Versate gli gnocchi in wquesta salsa, mescolate e servite.

2. Con verza: prendete 1/2 un cavolo verza, tagliate a fette sottili e mettetele in una pentola con acqua calda, bollite fino quando il cavolo diventa morbido. Togliete il cavolo con il mestolo forato o scolate. Versate la verza cotta in una padella con 1 cucchiaino di olio, sale e peperoncino. Saltate tutto per qualche minuto e mescolate con gli gnocchi.

Questa è la mia ricetta per il WHB #310 que ospitto questa settimana e vi aspetto fino domni mattina con la vostra ricetta se vuolete partecipare. Weekend Herb Blogging è un evento fondato da Kalyn di Kalyn's Kitchen e adesso organizzato da Haalo da Cook (almost) Anything e nella versione italiana da Brii di Briggishome.
Come partecipare : WHB#310 - I am hosting Weekend Herb Blogging this week! - Questa settimana ospito io !


english



Ingredients :

200 gr chestnut flour
100 gr all purpose flour
300 ml water
salt

Mix together the two flours.
Make the dough adding enough water to obtain an soft but solid consistency.
Dust with flour and make little roll shapes out of the dough ( 1-1.5 cm diameter). Cut these up into little pieces of about 1 cm.
With the movement of the thumb let them roll on the plate of wood, creating a concave and stripes on the dumplings/gnocchi.

Cook them in plenty of salted water until all the dumplings/gnocchi will float to the top. Continue to cook for one minute
Remove the gnocchi from the pot with a slotted spoon or strainer and put them in the sauce.

I prepared 2 kind of sauce:

1. Sweet Gorgonzola fondue : put in a pot the Gorgozola cheese ( 200 gr) with few tablespoon of milk, cook at medium heat until cheese is completely melted. Put in this sauce the dumplings, mix and serve it.

2. Savoy cabbage : take 1/2 of a medium head savoy cabbage thinly sliced and put in a pot with hot water, boil it until the cabbage becomes soft.Remove the cabbage with the slotted spoon or strain it and put the boiled cabbage in a pan with 1 teaspoon oil, salt and chilli pepper. Saute it for few minutes and mix it with the dumplings/gnocchi and serve it.

This is my recipe for the WHB #310. Weekend Herb Blogging It's a blog event founded by Kalyn of Kalyn's Kitchen and managed by Haalo of Cook (almost) Anything .
Today it is the last day to submit your entry
Here is what you have to do: WHB#310 - I am hosting Weekend Herb Blogging this week! - Questa settimana ospito io !



in romana


ingrediente pentru 3 portii maricele sau 4 ca de restaurant


200 gr faina de castane
100 gr faina alba 00
un praf de sare
cca 300 ml apa calduta*


Treceti prin sita ambele tipuri de faina si le puneti intr-un castron, adaugati sarea si varsati jumatate din apa, amestecati totul cu o lingura si adaugati incet restul de apa* framintind cu mina. Daca gresiti si puneti prea multa apa mai adaugati putina faina. Trebuie sa rezulte un aluat compact dar care nu se lipeste de miini. Ca o plastilina.


Presarati faina alba pe planseta si rasturnati aluatul, il framintati putin daca e nevoie si il rasuciti ca sa obtineti un sul cu diametrul de 1-1.5 cm. Taiati bucati de cite 1 cm si treceti fiecare bucata pe ustensila speciala pentru gnocchi sau in lipsa pe dintii unei furculite sau pe razatoarea pentru coaja de lamiie ( or sa rezulte niste mici arici si nu dungi ca pe furculita sau pe unealta speciala ) sau apasati cu un deget pe fiecare bucatica ca sa obtineti o mica adincitura. Toate aceste operatiuni sunt folositoare pentru ca gnocchi sa fiarba bine si mai ales sa se lipeasca condimentul/ sosul pe ei.


Puneti o oala cu apa la fiert si exact cum trebuie sa facem cind fierbem pastele fainoase NUMAI cind incepe sa clocoteasca adaugam putina sare si tot atunci si gnocchi. Trecem cu o lingura sau cu paleta cu gaurele pe sub gnocchi pe fundul oalei ca sa fim siguri ca nu se lipesc intre ei sau de oala desi nu trebuie sa se intimple asa ceva daca i-ati pus in apa clocotita. Micsoram focul si lasam sa fiarba mocnit, nu trebuie sa clocoteasca, pina cind gnocchi se ridica la suprafata - toti. De acum ii mai lasam 30 secunde sau 1 minut si apoi ii "pescuim" cu paleta cu gaurele si ii asezam in castronul in care ii vom servi impreuna cu sosul care ne place.


Eu am facut 2 sosuri care merg foarte bine cu gustul dulce al fainii de castane:

1. O fonduta simpla de brinza Gorgonzola : am pus brinza taiata cuburi sa se inmoaie cu citeva linguri de lapte sau de smintina nefermentata si apoi le-am incalzit putin pe foc pina cind s-au topit si a rezultat o crema

2. Varza creata din cea de tip Savoy taiata subtire dar nu chiar atit de subtire ca pentru varza calita si fiarta in apa cu sare pina se inmoaie. Apoi scursa bine si pusa intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei pentru 1/2 de varza medie, sare si putin ardei iute. Lasate 3-4 minute pe foc amestecind usor.