ingrediente :
200 gr banane molto mature ( pesate sena la buccia)
140 gr zucchero
2 uova
1/4 cup * burro morbido
1/4 cup * latte
200 gr farina
1 cucchiaino lievito per dolci
spezie per i biscotti di Natale ( nutmeg, cinnamon, cloves, coriander, star anice, fennel seeds, orange and lemon zest, cardamom )
100 gr gocce di cioccolato
glassa:
150-200 gr cioccolato fondente
100 gr gocce di cioccolato
glassa:
150-200 gr cioccolato fondente
1 cucchiaio burro
carta da forno
teglia 26 cm
carta da forno
teglia 26 cm
Frullate le uova con lo zucchero e aggiungete le banane schiacciate con una forchetta, il latte, il burro e la farina con il lievito per dolci e le spezie. Per ultimo aggiungete le gocce di cioccolato e mescolate con un cucchiaio.
Versate il composto nella teglia ( con la carta da forno) e infornate a 170-180°C. Fatte la prova con il stecchino.
Lasciate raffreddare e versate sopra il cioccolato fondente sciolto a bagno maria o al MO insieme al burro.
* 1 cup = 1 tazza da 250 ml
in romana
ingrediente :
200 gr pulpa de banane foarte mature ( +/- 2 banane medii cintarite fara coaja)
140 gr zahar tos
2 oua
1/4 cup * unt moale
1/4 cup * lapte
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
Lasciate raffreddare e versate sopra il cioccolato fondente sciolto a bagno maria o al MO insieme al burro.
* 1 cup = 1 tazza da 250 ml
in romana
ingrediente :
200 gr pulpa de banane foarte mature ( +/- 2 banane medii cintarite fara coaja)
140 gr zahar tos
2 oua
1/4 cup * unt moale
1/4 cup * lapte
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
condimente pentru biscuiti de Craciun / turta dulce ( nucsoara, scortisoara, cuisoare, coriandru seminte, anason stea, seminte de fenicul, cardamon, coaja rasa de lamaie si portocala)
100 gr picaturi de ciocolata
150-200 gr ciocolata menaj pentru glazura +1 lingura unt
hirtie de copt
tava de 26 cm
Am strivit cu furculita bananele.
Frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. si aromele.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine cu o lingura.
Punem hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°C, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata ( cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).
Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si o varsam apoi peste prajitura . Lasam la rece sa se intareasca glazura inainte de a servi prajitura.
* 1 cup = 1 cana cu volumul de 250 ml
english
100 gr picaturi de ciocolata
150-200 gr ciocolata menaj pentru glazura +1 lingura unt
hirtie de copt
tava de 26 cm
Am strivit cu furculita bananele.
Frecat ca o crema zaharul si ouale cu mixerul, am adaugat untul, laptele si crema de banane iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. si aromele.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa, usor curgatoare. Adaugam picaturile de ciocolata si amestecam bine cu o lingura.
Punem hirtia umezita si stoarsa bine in pumn pe fundul tavii si varsam compozitia. Coacem la 170-180°C, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata ( cind iese scobitoarea uscata e coapta prajitura).
Lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si o varsam apoi peste prajitura . Lasam la rece sa se intareasca glazura inainte de a servi prajitura.
* 1 cup = 1 cana cu volumul de 250 ml
english
200 gr ripe and mashed bananas
140 gr sugar
2 eggs
1/4 cup butter melted
1/4 cup milk
200 gr flour all purpose
1 tsp baking powder
German Christmas cake mixed spices ( nutmeg, cinnamon, cloves, coriander, star anice, fennel seeds, orange and lemon zest, cardamom )
100 gr chocolate chips
glaze: 150-200 gr chocolate melted with 1 tbsp butter
Mix sugar with eggs, add mashed bananas, butter, milk, flour, spices and baking powder. Now add the chocolate chips and mix with a spoon.
Pour in a 26 cm diameter oven pan with paper parchment end bake at 170-180°C . Make the toothpick test
Let it cool and pour over the cake the glaze.