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domenica 31 gennaio 2021

Lenticchie con tahini e cumino e pane in padella - Crushed lentils with tahini and cumin and flat bread - Linte cu tahini si chimen si paine in tigaie




Le lenticchie da una ricetta di Ottolenghi, Crushed puy lentils with tahini and cumin   con prezzemolo e coriandolo in polvere per il sapore al posto del coriandolo verde  

200g lenticchie già cotte
30g burro
2 cucchiai olio di olive plus altro per mettere sopra
3 spicchi d'aglio

1 cucchiaino cumino in polvere 
1 cucchiaino coriandolo in polvere 
3 pomodori a cubetti 
prezzemolo fresco
4 cucchiai tahini
2 cucchiai succo di limone
sale e pepe 

½ cipolla affettata

 Cucino le lenticchie con il burro, olio, aglio, cumino, sale, pomodori. Una volto pronto tolgo l'aglio, schiaccio le lenticchie e aggiungo il tahini, succo di limone, sale e pepe 

Affetto la cipolla e la metto sopra insieme al prezzemolo e  a un filo d'olio di olive

Le uova sode sbucciate e con sommacco

Il pane

ingredienti:

250 gr acqua bollente con poco sale e un cucchiaio di olio si versa sopra 250 gr farina e si impasta bene. Questo impasto si divide in 6 pezzi, facciamo 6 palline che stendiamo come le piadine. Cotte sulla padella molto calda

romana

Lintea dupa reteta lui Ottolenghi dar cu patrunjel in loc de coriandru, si praf de coriandru pentru gust

200 gr linte fiarta
30 gr unt
2 linguri de ulei plus ulei pentru turnat deasupra
3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen macinat
1 lingurita de coriandru macinat
3 rosii taiate cuburi mici
patrunjel tocat
4 linguri tahini
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper

ceapa taiata rondele

Gatim lintea cu untul. o parte din ulei, sare, piper,usturoiul, rosiile pana cand sosul e gata. Scoatem cateii de usturoi si ii aruncam. Strivim dar nu de tot lintea in acest sos, lasand o parte intreaga, amestecam cu tahini, zeama de lamaie. Servim in platou cu ulei turnat deasupra, patrunjel tocat si rondele de ceapa


Ouale fierte si curatate, taiate si presarate cu sumac

Painea : 250 ml de apa clocotita cu putina sare si 1 lingurita de ulei se toarna peste 250 gr faina si se framanta. Se imparte in 6 bucati din care facem 6 bile, fiecare bila o intindem ca pe o lipie, cat mai subtire si rotunda de dimensiunea tigaii. Coacem pe ambele parti in tigaia foarte bine incinsa .


english

Lentils from Ottolenghi's recipe ( link here ) but with parsley

Hard boiled eggs with sumac

Bread. Pour 250 ml boiled water ( with salt and 1 teaspoon oil) in 250 gr flour and knead very well. Divide in 6, make 6 balls and roll it round 3 mm thick. Cook in a very heat pan 2 minutes each part or how much it is necessary