Le lenticchie da una ricetta di Ottolenghi, Crushed puy lentils with tahini and cumin con prezzemolo e coriandolo in polvere per il sapore al posto del coriandolo verde
200g lenticchie già cotte
30g burro
2 cucchiai olio di olive plus altro per mettere sopra
3 spicchi d'aglio
1 cucchiaino cumino in polvere
1 cucchiaino coriandolo in polvere
3 pomodori a cubetti
1 cucchiaino coriandolo in polvere
3 pomodori a cubetti
prezzemolo fresco
4 cucchiai tahini
2 cucchiai succo di limone
sale e pepe
½ cipolla affettata
Cucino le lenticchie con il burro, olio, aglio, cumino, sale, pomodori. Una volto pronto tolgo l'aglio, schiaccio le lenticchie e aggiungo il tahini, succo di limone, sale e pepe
Affetto la cipolla e la metto sopra insieme al prezzemolo e a un filo d'olio di olive
Le uova sode sbucciate e con sommacco
Il pane
ingredienti:
250 gr acqua bollente con poco sale e un cucchiaio di olio si versa sopra 250 gr farina e si impasta bene. Questo impasto si divide in 6 pezzi, facciamo 6 palline che stendiamo come le piadine. Cotte sulla padella molto calda
romana
Lintea dupa reteta lui Ottolenghi dar cu patrunjel in loc de coriandru, si praf de coriandru pentru gust
200 gr linte fiarta
30 gr unt
2 linguri de ulei plus ulei pentru turnat deasupra
3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen macinat
1 lingurita de coriandru macinat
3 rosii taiate cuburi mici
patrunjel tocat
4 linguri tahini
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
ceapa taiata rondele
Gatim lintea cu untul. o parte din ulei, sare, piper,usturoiul, rosiile pana cand sosul e gata. Scoatem cateii de usturoi si ii aruncam. Strivim dar nu de tot lintea in acest sos, lasand o parte intreaga, amestecam cu tahini, zeama de lamaie. Servim in platou cu ulei turnat deasupra, patrunjel tocat si rondele de ceapa
Ouale fierte si curatate, taiate si presarate cu sumac
Painea : 250 ml de apa clocotita cu putina sare si 1 lingurita de ulei se toarna peste 250 gr faina si se framanta. Se imparte in 6 bucati din care facem 6 bile, fiecare bila o intindem ca pe o lipie, cat mai subtire si rotunda de dimensiunea tigaii. Coacem pe ambele parti in tigaia foarte bine incinsa .
english
Lentils from Ottolenghi's recipe ( link here ) but with parsley
Hard boiled eggs with sumac
Bread. Pour 250 ml boiled water ( with salt and 1 teaspoon oil) in 250 gr flour and knead very well. Divide in 6, make 6 balls and roll it round 3 mm thick. Cook in a very heat pan 2 minutes each part or how much it is necessary