ingredienti:
500 gr lenticchie rosse1 cipolla grande1 manciata di prezzemolo verde 1/4 cucchiaino bicarbonato sale. pepe, cumino e coriandolo macinato
Le lenticchie ammollate per 2-3 ore e scolate le mettete in un frullatore insieme alla cipolla pulita e tagliata e pezzi grossi, il prezzemolo tagliato grossolanamente e tritattate tutto molto bene, dovete ottenere un composto simile alla sabbia bagnata. Se è troppo umido aggiungete pochissima farina ( di ceci, quinoa, di riso o quella che avete)Aggiungete nel composto i condimenti e mescolate bene. Con le mani bagnate formate delle polpette che potete friggere nel olio o al forno.
romana :
ingrediente
500 gr linte rosie 1 ceapa mare1 legatura de patrunjel verde1/4 de lingurita de bicarbonat sare, piper, chimen si coriandru macinate
Tineti lintea la inmuiat in apa rece 2 sau 3 ore, apoi o scurgeti si o varsati in robot impreuna cu ceapa curatata si taiata bucati mari si patrunjelul spalat si taiat in bucati mari. Mixati bine ca sa obtineti o compozitie granuloasa fina, ca un nisip ud. Daca din intamplare iese prea umed adaugati putina faina ( de preferat de naut, de quinoa, de orez sau ce aveti in casa ) si daca iese prea uscat atunci puneti cu lingurita putina apa. Adaugati condimentele, amestecati bine si formati cu mana uda chiftelute pe care le puteti praji in ulei sau pe tava in cuptorul incins . Eu am tavalit chiftelele prin putin susan inainte de a le praji, nu e insa obligatoriu.
romana :
english
500 gr red lentils
1 big onion
fresh green parsley
1/4 teaspoon backing soda
salt, peper, cumin, coriander powder
Red lentils soaked for 2-3 hours or more mix in a blender with onion and parsley until finely chopped ( result like wet sand). Mix in a bowl with salt, baking soda, cumin and coriander powder, black peper. With this mix you have to be able to form little balls and if necessary add a little beat of chickpeas flour or another flour you want.
Fry the falafel in oil or bake in the oven