lunedì 26 febbraio 2007

Piedini di maiale al forno - "Adidasi"de porc la cuptor


Ingredienti ( ricetta originale):
-4 zampe di maiale
- 2cipolle
-2 carote
-5 spicchi d'aglio
-prezzemolo
- maggiorana/origano o santoreggia
-passata di pomodoro e peperoncino
-2 cucchiai di strutto o olio per friggere
-250 ml vino bianco (demi-sec)
-1 l brodo di carne
-acqua q.b.
Le zampe si lavano e si puliscono per bene, si tagliano in due parti
Spennellate con la crema di pepperoncino  e si lasciano al  freddo per 1 ora e poi si friggono nel strutto con la cipolla . Aggiungiamo prezzemolo, aglio, sale, pepe, brodo, vino, maggiorana e acqua ...
mettiamo al forno per 2 ore e lasciamo cuocere


nelle ultime 15 minuti ho aggiunto delle mele verdi tagliati in 4 .. come contorno




in romana :


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 picioare de porc
-2 cepe 
-2 morcovi
-5 catei de usturoi
-o legatura de patrunjel verde
- maghiran/origan/cimbru
- pasta de rosii si ardei iute 
-2 linguri mari de untura ptr. prajit
-250 ml vin alb(demisec)
-1 l supa de pui sau vita (cand nu am supa o prepar din cuburi)
-si apa la nevoie


picioarele de porc se spala si se curata iar apoi daca nu au fost deja taiate de macelar se taie in doua.
Se ung cu pasta de rosii si ardei iute si se lasa la rece 1 ora


dupa ce am lasat la rece macar 1 ora le prajim in untura si adaugam morcovul, ceapa, se adauga patrunjelul tocat, usturoiul feliat, sare,si piper, dupa gust, supa, vinul, maghiranul, un praf de sare si apa cat sa fie acoperite si se dau la cuptor, dupa 2 ore le scoatem din cuptor


in ultimele 15 minute  am pus in tava mere verzi curatate de coaja si de casuta cu seminte si taiate cubulete sa pluteasca in sosul de rosii ramas. La cuptor vreo 10-15 minute pina s-au copt merele, apoi le-am strivit cu furculita, 

venerdì 23 febbraio 2007

Piadina con gli avanzi di polenta - Lipie din resturi de mamaliga ( post)




Agli avanzi di polenta aggiungiamo farina q.b. per ottenere un impasto che non è appiccicoso . Facciamo delle paline di misura di una mandarina .. Stendiamo come per una piadina e la facciamo cuocere nella teglia unta (come le piadine). .



in romana:

peste resturile de mamaliga se adauga faina si se face un aluat, faina cit e nevoie ca sa nu se mai lipeasca de miini. Se fac bile cit mandarinele si se intind in foaie rotunda cu sucitorul presarat cu faina, Vor iesi lipii care se coc pe gratarul de fonta sau pe tigaia de teflon incinse bine si UNSA BINE CU ulei. 

Impanata di verdure - Snitele de legume (de post)





carote, patate, cicoria , zucchine tutte lessate e sminuzzate con il blender o il frullatore, facciamo delle polpette più grosse, infarinate o le passiamo nel pangrattato. Adagiate nella teglia con la carta da forno e infornate a 220°

in romana:


Am fiert cartofi taiati, morcovi si niste frunze de cicoare, cind toate erau fierte aproape gata am adaugat si dovlecei taiati cuburi . Am scurs in strecuratoare si am lasat sa se duca toata apa  tocmai bine ca se si racesc. Dupa ce se racesc mixate cu mixerul vertical sau in robot  o sa rezulte o crema, in care adaugam daca e prea moale putin pesmet sau putina faina. Dar daca se scurg bine de tot nu ar trebui sa fie prea cremoase. Se formeaza ca niste snitele care se trec prin pesmet si se prajesc daca asa va plac sau se coc in tava la cuptorul incalzit si dat la temperatura mare