Ingredienti :
500 gr gramigna
150 gr mortadella
100 gr emmenthal
125-150 ml panna fresca
50 gr burro
Grana or Parmigiano ( facoltativo)
Cuocete la pasta al dente in acqua salata .
Fate sciogliere il burro e aggiungere la panna. Unite la mortadella e il formaggio Emmental tritati con la tritacarne .
Scolate e condite la gramigna al dente .
Chi vuole può aggiungere anche Grana o Parmigiano .
in romana
500 gr paste ( format: gramigna)
150 gr mortadela
100 gr emmenthal (svaiter)
125-150 ml smintina nefermentata
50 gr unt
facultativ parmezan ras
Punem la fiert pastele in apa cu sare - cind apa clocoteste. Si lasam sa fiarba cit scrie pe pachet.
Intre timp, tocam prin masina de tocat carne sau in blender mortadela si brinza emmenthal
Punem in tigaie untul care se lasa la topit la foc mic, adaugam smintina si mortadela plus brinza tocate si amestecam bine . Trebuie sa rezulte o crema nici foarte tare dar nici foarte lichida . Daca rezulta prea lichid il lasam mai mult pe foc pina cind mai scade, se ingroasa. Daca rezulta prea tare/ virtos adaugam putina apa in care fierb pastele. Pastram la loc cald acest condiment pentru paste.
Cind pastele sunt fierte le scurgem de apa si le rasturnam intr-un castron iar peste ele varsam sosul/ condimentul . Amestecam bine si servim .
Cine vrea poate sa rada deasupra niste parmezan .
english
500 gr gramigna ( pasta style )
150 gr mortadela ( bologna )
100 gr emmental ( swiss cheese)
125-150 ml cream
50 gr butter
Grana or Parmesan cheese ( optional)
Boil the pasta in salted water.
Melt in a pan the butter and add the cream. Pour over the mortadella ( bologna sausage ) and swiss cheese ( emmental) chipped/grinded in the meat grinder or food processor. Mix well with drained pasta .
Who want add grated Parmesan or Grana Padano cheese .
Ingredienti per 2
130-150 gr spaghetti
2 manciate di foglie di rucola selvatica
2 cucchiai di olio EVO
1 spicchio d'aglio
sale
Grana Padano o Parmigiano
Lavate molto bene la rucola
che io ho raccolto oggi al fiume
Fate bollire la pasta in acqua salata. Un minuto prima che la pasta è pronta mettete in una padella l'olio e uno spicchio d'aglio in camicia un po' schiacciato. Lasciate cuocere a fuoco basso. E prima che la pasta è pronta aggiungete nell'acqua di cottura( insieme alla pasta) la rucola e lasciate cuocere 20-30 secondi.
Scolate la pasta insieme con la rucola e versatela nella padella con l'olio e l'aglio. Spegnete la fiamma e mescolate bene .
Servite con Grana o Parmigiano grattugiato.
"La ruchetta selvatica possiede le stesse proprietà della rucola: attenua i disturbi gastrointestinali in quanto favorisce la digestione, stimola e tonifica il sistema circolatorio, svolge un’azione emoliente sulle mucose interne, è un sedativo della tosse, depura il sangue dalle tossine, è un ottimo diuretico ed astringente, viene utilizzata contro pruriti e ustioni, stimola la crescita dei capelli, viene considerato un afrodisiaco e contiene molta vitamina C. In cucina la rucola viene consumata da sola sia allo stato fresco che cotta, le foglie più tenere si impiegano per guarnire le insalate miste, mentre quelle più coriacee si utilizzano per insaporire zuppe, minestroni, risotti, soffritti, pasta e pizza. Inoltre sminuzzando le foglie fresche vengono preparati infusi e sciroppi. "
Ulteriori informazioni su: Ruchetta selvatica - Diplotaxis tenuifolia - Orto - Aromatiche
Questa è la mia ricetta per il WHB #346 iniziato da Kalyn , organizzato da Haalo Cook almost anything e nella versione italiana da Brii Briggishome e ospitato questa settimana da Cristina Tutto a occhio
in romana
Ingrediente pt 2 portii :
130-150 gr spaghete
2 pumni de frunze de rucola salbatica
1 catel de usturoi
2 linguri cu ulei (extravirgin de masline de preferat)
sare, Parmezan sau Grana Padano ras
Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele .
Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara . Se lasa la fiert cit scrie pe pachet ( pastele mele fierbeau in 5 minute).
In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul.
In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine timpul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam . Cand sunt gata pastele scurgem totul prin strecuratoare .
Rasturnam pastele impreuna cu rucola ( fara apa) in tigaia cu uleiul si usturoiul si imediat stingem flacara ( cea de la tigaia cu ulei)- Amestecam insa bine si scoatem usturoiul pe care il aruncam.
Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la refuz caci isi va pierde gustul specific. Radem deasupra putina brinza ( parmezan sau grana) .
english
ingredients for 2
130-150 gr spaghetti
2 bounch of wild rocket
2 tablespoon olive oil
1 garlic
salt
Parmesan or Grana Padano grated
While boil the spaghetti in salted water pun in a pan oil and crushed garlic and let it cook at low heat .
In the last 20-30 seconds before the pasta was ready add into the boiling water the wild rocket ( very well wash ).
When the pasta it is ready drain it (with the wild rocket) and stirred into the garlic oil.
Serve with grated Parmesan or Grana Padano .
"Wild rocket is a flowering plant from the mustard family and is a close relative of the brassica. This family of plants is particularly nutritious and well known for its cancer-fighting properties due its wide array of phytonutrients. This variety of rocket is small, has dark green leaves with a mustard-like flavor, and is very versatile."
This is my recipe for WHB #346 started by Kalyn , now managed by Haalo from Cook almost anything and hosted this week by Susan The well seasoned cook.
Ingredienti per 6
teglia da forno da 33 cm * 20 cm
6 sfoglia fresca per lasagna da 27*15 cm
300 gr tortellini
6 fette di prosciutto cotto
150 gr ricotta
per la besciamella
:
500 ml di latte
1 cucchiaio di farina 00
1 cucchiaio burro morbido
sale qb
125 ml panna fresca ( potete aggiungere anche di più fino a massimo 250 ml )
50 gr Parmigiano o Grana Padano grattugiato
Ho preparato la salsa besciamella
e ho versato 1/2 di questa sul fondo della teglia .
Ho cotto molto al dente i tortellini ( sono tortellini freschi ), scolati
e versati in una ciotola dove aggiungiamo anche la ricotta e mescoliamo per amalgamare
meglio. Dividiamo la quantità
di tortellini con la ricotta in 6 parti uguali.
Prendete una sfoglia di lasagna fresca e farcite con una fetta di prosciutto cotto sopra quale aggiungete una porzione di tortellini con la ricotta e arrotolate. Adaggiate il rotolo sulla teglia con il besciamelo. Continuate a preparare tutti manicaretti per riempira la teglia.
Mescolate la panna fresca con il besciamelo avanzato ( 1/2 ) e versate tutto sopra i manicaretti nella teglia . Spolverate di formaggio grattigiato e infornate nel fono caldo a 180°C fino quando risulta dorato.
in romana
Ingrediente pentru 6 persoane
tava de 33 cm * 20 cm
6 foi de lasagna de 27*15 cm
300 gr tortellini
6 felii de prosciutto cotto
150 gr ricotta
sos beshamel din :
1/2 l de lapte
1 lingura de faina
1 lingura de unt
un praf de sare
125 ml smintina proaspata ( puteti pune pina la 250 ml )
50 gr parmezan ras sau brinza Grana Padano rasa
Am pregatit sosul beshamel si am varsat 1/2 din el pe fundul tavii .
Am fiert tortellinii foarte al dente ( pe pachet scria 5 minute si eu i-am fiert numai 3 minute ). I-am scurs si i-am amestecat cu ricotta . Am impartit cantitatea in 6 parti egale .
Am luat o foaie de lasagna proaspata si fara sa o mai oparesc si am asezat peste ea o felie de prosciutto cotto peste care am pus cu lingura o parte de tortellini . Am rulat foaia de lasagna si am asezat-p in tava cu sos. Am continuat operatiunea cu toate foile de lasagna, sunca si tortellini .
Am amestecat smintina proaspata cu restul de sos beshamel si am varsat totul peste rulouri in tava si am adaugt "in ploaie" brinza rasa .
Am copt in cuptorul gata incalzit la 180 °C cca 25-30 minute sau pina cind rezulta gratinat usor ( auriu).
english
Manicaretti Garisenda are a kind of cannelloni filled with tortellini ( in original green pasta tortellini, pasta with spinach). A dish invented by a chef from Bologna around 1970 .
Ingredients for 6
bakimg dish 33 cm x 20 cm ( 13*8 american size)
6 lasagna sheets 27 * 15 cm ( 11*6 american size)
300 gr fresh tortellini
6 slices prosciutto cotto
150 gr ricotta
bechamel /white sauce :
500 ml milk
1 tablespoon all purpose flour
1 tablespoon butter
a pinch of salt
125 ml heavy cream (you can put up to 250 ml)
50 g grated Parmesan or Grana Padano cheese race
We prepared sauce bechamel
. Heat the butter over medium-low heat until melted. Add the flour and stir until smooth. Over medium heat, cook until the mixture turns a light, golden sandy color. Meanwhile, heat the milk in a separate pan until just about to boil. Add the hot milk to the butter mixture whisking continuously until very smooth. Bring to a boil. Cook few minutes, stirring constantly, then remove from heat. Should be liquid. Pour half of it on the tray.
Cook very al dente tortellini, less than package instructions. Remove to a strainer and mixed with ricotta. I divided all the tortellini in six equal parts.
I took a fresh sheet of lasagna and 1 put on it a slice of prosciutto cotto and a part of tortellini. and rolled up into a cylindrical shape to form cannelloni . Prepare all lasagna sheets with prosciutto cotto and tortellini. Place all the prepared rolls on the baking dish
Cover with white sauce mixed with the rest of cream and sprinkle the grated cheese. .
Bake in a pre-heated oven at 180°C until gold.