mercoledì 27 settembre 2017

Torta al cioccolato con le pere ubriacate nella grappa - Prajitura de ciocolata cu pere imbatate in tuica - Chocolate cake with drunken pears

 




Ingredienti:

2 pere kaiser sbucciate e tolto il torsolo e tagliate a pezzi in lunghezza e bagnate con la grappa ( la mia era una grappa di prugne, portata dalla Romania dal distretto di Valcea ) e 1/2 cucchiaino di cannella. Lasciate le pere al bagno girandole a volte mentre preparate l'impasto della torta.

4 uova
180 gr burro morbido
120 gr zucchero
200 gr cioccolato fondente
160 gr farina
30 gr cacao
1/2 bustina di lievito per dolci
20 gr grappa
100 gr biscotti ( quelli che avete )

Frullate il burro con lo zucchero, aggiungete uno per uno le uova e la cioccolata sciolta a bagno maria. Adesso la farina con il lievito per dolci e il cacao .
Aggiungete alla fine la grappa ( potete usare la stessa in quale avete bagnato le pere, scolata) e i biscotti rotti a pezzettini (o sbriciolati).
Coprite con la carta forno una teglia da 24 cm diametro. Versate dentro metà dell'impasto, copri con le pere sgocciolate e copri con il resto dell'impasto. Livellate la torta con un cucchiaio e infornate a 180°C per 50 minuti o quanto basta

romana

ingrediente

2 pere ruginii, mari, curatate de coaja si de cotor si cutia de seminte si taiate felii in lungime se tin intr-un castron cu tuica si 1/2 lingurita de scortisoara, rasucindu-le pe toate partile cat timp pregatim aluatul.

4 oua
180 gr unt moale
120 gr zahar
200 gr ciocolata amaruie
160 gr faina
30 gr cacao
1/2 plic praf de copt
20 gr tuica ( puteti folosi tuica in care ati tinut perele pentru ca oricum se va pune aproape la sfarsitul retetei)
100 gr biscuiti ( eu oro saiwa ) rupti in bucati sau sfaramati

Mixati untul moale cu zaharul bine de tot, adaugati ouale ( fara sa separati albus de galbenus) cate unul pe rand in timp ce bateti crema cu mixerul, cand ati inglobat ouale varsati in fir ciocolata topita la bain marie maxand mereu pana se incorporeaza bine. Acum adaugam faina, praful de copt si cacaoa si amestecam cu lingura ( sau mixerul) iar la sfarsit tuica si biscuitii sfaramati.
Intr-o tava de 24 cm diametru, acoperita cu hartie de copt unsa cu unt varsam prima jumatate de aluat, nivelam bine cu o lingura uda si asezam deasupra perele scurse de tuica, deasupra lor varsam restul de aluat si nivelam.
Coacem prajitura la 180°C timp de 50 minute ( sau cat este nevoie).


english

Ingredients:

2 Bosc/ Kaiser pears peeled, cut in pieces long side, sprinkle with 1/2 teaspoon of cinnamon powder and keep in a bowl covered with some romanian grappa named "TUICA" made with plums in the district of Valcea,

4 eggs
180 gr soft butter
120 gr sugar
200 gr dark chocolate
160 gr all purpose flour
30 gr cacao
8 gr baking powder
20 gr grappa / tuica ( use the same from the pears after you drain the pears)
100 gr biscuits ( diced or crumbled )

Mix the soft butter with sugar until cream, add the eggs one by one and continue to mix and than the melted chocolate. Now add the flour, baking powder and cocoa. Mix well and at the the end the grappa and the crumbled biscuits.
Prepare a 24 cm diameter oven pan with greased parchment and pour in half of the mix, cover with drained pears and on the top pour the rest of cake batter.
Bake at 180°C for 50 minutes ( or as much it needs)







giovedì 15 giugno 2017

Torta versata con crema al cocco - Prajitura turnata cu crema de cocos




Preparate una crema:

  Bollire 250 ml latte con 20 gr amido di patate e 50 gr zucchero mescolando sempre fino quando diventa una crema. Togliere dal fuoco e aggiungere 30 gr cocco rapè. Lasciate raffreddare

Per l'impasto mescolate 4 uova con 180 gr zucchero, 100 ml olio e 100 ml latte, 170 gr farina , 30 gr cacao e una bustina lievito per dolci 16 gr.

Nella teglia 30*22 cm, imburrata e spolverata di pangrattato versate la metà del impasto e infornate a 180°C per 15 minuti. Togliete la teglia dal forno e versate sopra la crema raffreddata e sopra l'impasto avanzato. Infornate sempre a 180°C per altri 20 minuti  


romana 


Pregatiti o crema fiarta. Puneti la fiert 250 ml lapte cu 20 gr amidon si 50 gr zahar, amestecati pe foc mic pana cand incepe sa se lege si devine o crema. Stingeti focul si adaugati 30 gr cocos dezhidratat, amestecati si lasati la racit.

Pregatiti aluatul. Bateti cu mixerul 4 oua cu 180 gr zahar, 100 ml ulei si 100 ml lapte, 170 gr faina , 30 gr cacao si 1 plic de praf de copt 16g. 

Intr-o tava 30*22 cm unsa cu unt si presarata cu pesmet varsati jumatate din cantitate, coaceti la 180°C 15 minute si apoi scoateti tava din cuptor si varsati deasupra crema si peste ea restul de aluat, Coaceti  prajitura la 180°C alte 20 minute. 

mercoledì 31 maggio 2017

Halva raw vegan di semi di girasole - Halva din seminte de floarea soarelui

 




Ingredienti:

150 gr semi di girasole
60 gr semi di sesamo
2 cucchiai di miele
2 cucchiai di tahini
rom o vaniglia

facoltativo: cacao

Frullate tutto molto bene, deve diventare una crema fine. Dividete il composto e in una parte aggiungete cacao.

In una scatola o un vaso ( meglio se rettangolare ) con pellicola alimentare mettete il composto a strati con e senza cacao. Coprite con pellicola e schiacciate molto bene anche con un peso sopra e lasciate nel frigorifero per una notte.

Servite tagliata a fette o a cubetti.



romana

ingrediente:

150 gr seminte de floarea soarelui curatate de coaja
60 gr seminte de susan
2 linguri miere
2 linguri tahini

optional cacao

Amestecam/ macinam in robot foarte bine semintele cu mierea si tahini pentru a obtine o crema/pasta foarte fina. Adaugam arome eu rom, merge si vanilie, dupa gust.
Impartim compozitia si intr-una dintre parti punem cacao.
Intr-o cutie sau un vas de preferat patrat/dreptunghiular acoperit cu film alimentar rasturnam pasta obtinuta pe straturi pentru culori cu si fara cacao. Lasam la frigider o noapte apoi o taiem felii sau bucati.