ingredienti
4 mele
120 gr farina 00
200 gr zucchero + 2 cucchiai
100 gr burro morbido
3 uova
125 gr yogurt
1/2 bustina lievito per dolci vanigliato
succo di 1 limone
2 ( o 3) cm radicce di zenzero grattugiata
zucchero a velo
burro e farina per la teglia
- sbucciate le mele e tagliatele in 8, togliere il torsolo e tagliate a cubetti
- versate il succo di limone sopra le mele e il zenzero grattugiato
- imburrate e spolverate la farina sulla teglia e scaldate il forno a 180 °C
- frullate il burro con il zucchero per ottenere una crema, aggiungete le uova e frullate ancora per ammalgamare tutto
- aggiungete lo yogurt
- mescolate la farina con il lievito per dolci e versate tutto nel impasto morbido, mescolate per bene
- versate le mele ( con il zenzero) nel impasto e mescolate con un cucchiaio, versate tutto nella teglia già preparata, spolverate sopra i due cucchiai di zucchero
- infornate a 180°C per quasi un'ora, la torta è pronta se faccendo la prova setcchino questo risulta asciutto
lasciate raffreddare prima di spolverare zucchero a velo e servire
in romana
ingrediente
4 mere
120 gr faina de prajituri
200 gr zahar+ alte 2 linguri
100 gr unt moale
3 oua
125 gr iaurt
1/2 plic de praf de copt
zeama de la 1 lamiie
1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm ( chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
zahar pudra
unt si faina pentru tapetat tava
daca vreti puteti adauga si un pachet de zahar vanilat ( eu folosesc praful de copt vanilat)
- curatam merele de coaja , le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina ( curata de coaja ) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam peste compozitia de unt, zahar si oua iaurtul
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul ( cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina )
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam titul in tava deja pregatita, presarati deasupra cele 2 linguri de zahar .
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru .. este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea iese uscata
lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra
4 mere
120 gr faina de prajituri
200 gr zahar+ alte 2 linguri
100 gr unt moale
3 oua
125 gr iaurt
1/2 plic de praf de copt
zeama de la 1 lamiie
1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm ( chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
zahar pudra
unt si faina pentru tapetat tava
daca vreti puteti adauga si un pachet de zahar vanilat ( eu folosesc praful de copt vanilat)
- curatam merele de coaja , le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina ( curata de coaja ) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam peste compozitia de unt, zahar si oua iaurtul
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul ( cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina )
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam titul in tava deja pregatita, presarati deasupra cele 2 linguri de zahar .
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru .. este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea iese uscata
lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra
english
ingredients
4 apple
120 gr flour
200 gr sugar + 2 tablespoon sugar
100 gr butter
3 eggs
125 gr yogurt
1 tablespooon vanilla backing powder
1 lemon juice
2-3 cm ginger root
powder sugar
butter anf flour for the pan
- peel apples and cut in 8and then in many little cubes
- over the apple cubes pour lemon juice and add gratted ginger root
- mix the butter with the sugar ( less the 2 tablespoons) until become a cream, add eggs still stirring until light and fluffy
- add yogurt and stir again
- pour flour with backing powder and mix very well
- add apple cubes and mix using a tablespoon, pìour everything into the bake pan already greased and floured and sprinkle over with a tablespoon the other sugar
- bake at 180°C for about 1 hour or until cake is puffed and golden (do the toothpick test )
This is my recipe for WHB#407
hosted this week by Graziana
Thanks
Kalyn di Kalyn’s Kitchen
Brii, Briggishome ( italian version )