Ingredienti burger veg :
3 carote piccole
1 cipolla piccola
2 patate
1 scatola di lenticchie cotte
sale, pepe
1/2 cucchiaino coriandolo macinato
1/2 cucchiaino cumino macinato
1/2 cucchiaino paprika dolce
1/4 cucchiaino pepe di Giamaica
una manciata di prezzemolo verde
pangrattato
olio
In una padella soffriggete 3 carote piccole grattugiata con una cipolla piccola e una scatola di lenticchie già cotte, scolate e lavate. Frullate tutto insieme due patate lesse, sale, pepe, coriandolo macinato, cumino macinato, paprika dolce, pepe di Giamaica e prezzemolo tritato. Ottenete un composto non troppo fine con quale fatte dei burger che passate nel pangrattato e adagiate nella teglia con carta forno oleata. Infornate a 200°C un paio di minuti per ogni parte, solo per fare una crosticina.
Ingredienti per il ketchup di barbabietola rossa
2 barbabietole rosse già cotte ( 200 gr )
1/2 cipolla macinata fine
1 cucchiaino aceto di mele
massimo un cucchiaino scarso di zucchero o miele
timo
1/4 cucchiaino di cannella macinata
senape
sale
Frullate nel blender tutto e lasciate a freddo prima di servire.
2 barbabietole rosse già cotte ( 200 gr )
1/2 cipolla macinata fine
1 cucchiaino aceto di mele
massimo un cucchiaino scarso di zucchero o miele
timo
1/4 cucchiaino di cannella macinata
senape
sale
Frullate nel blender tutto e lasciate a freddo prima di servire.
romana
Ingrediente pentru burger
3 morcovi mici
1 ceapa mica
2 cartofi
1 cutie de linte
sare, piper
1/2 lingurita coriandru seminte macinate
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 ienibahar macinat
1/2 lingurita boia dulce
pesmet
ulei
Intr-o tigaie caliti 3 morcovi mici rasi cu o ceapa mica tocata si o conserva de linte fiarta , scursa si clatita bine . Mixati totul in robot cu 2 cartofi fierti, sare, piper, coriandru macinat, chimen praf, ienibahar praf, boia dulce si patrunjel verde. Nu trebuie sa fie prea fin ci asa mai granulos. Faceti burgeri pe care il tavaliti prin pesmet si ii puneti pe tava cu hartie de copt unsa cu ulei, soaceti la 200 °C catevaminute pe fiecare parte pana se rumenesc,
cu ketchup de sfecla rosie
2 sfecle rosii gata coapte / fierte si curatate ( 200 gr in total)
1/2 ceapa mixata/rasa/tocata
1 lingurita de otet de mere
maxim 1 lingurita rasa de zahar sau miere
putin cimbrisor ( timo) uscat
1/4 de lingurita de scortisoara macinata
mustar iute
sare
Am mixat in blender, mixer vertical sau ras pe razatoarea fina sfecla impreuna cu ceapa si am adagat restul ingredientelor. Le-am mai mixat o tura, eu am folosit mixerul vertical si am lasat la rece.
1/2 ceapa mixata/rasa/tocata
1 lingurita de otet de mere
maxim 1 lingurita rasa de zahar sau miere
putin cimbrisor ( timo) uscat
1/4 de lingurita de scortisoara macinata
mustar iute
sare
Am mixat in blender, mixer vertical sau ras pe razatoarea fina sfecla impreuna cu ceapa si am adagat restul ingredientelor. Le-am mai mixat o tura, eu am folosit mixerul vertical si am lasat la rece.