Fave secche ammollate per 24 ore ( in frigo ) scolate e frullate molto bene con 1 cipolla, 1 manciata di prezzemolo verde, sale, pepe, aglio ( facoltativo ), bicarbonato, cumino e coriandolo in polvere, un po' d'acqua se serve o un po' di farina di ceci o quinoa o anche farina 00 se non avete altra. Dovete ottenere un composto morbido pero non troppo liquido e non troppo secco con quale formare delle polpette. Arrotolate le polpette nel sesamo se desiderate.
Friggere nel olio le polpette ( o cuocere nella teglia nel forno sulla carta da forno )
romana
Bob uscat ( fava bean) tinut la inmuiat 24 ore in frigider, scurs de apa si mixat in robot cu 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel verde, sare, usturoi ( dupa gust), un pic de bicarbonat, chimen si coriandru macinat, daca e nevoie adaugati putina apa sau putina faina de naut sau de quinoa sau faina alba daca doar asta aveti, Nu exista cantitati fixe, falafel se face la ochi, din experienta si dupa gustul fiecaruia, compozitia obtinuta nu trebuie sa fie nici prea umeda si nici foarte uscata, trebuie sa ne fie usor sa formam chiftelute care sa nu se sfarame, imprastie.
Le tavalim daca vrem prin susan si le prajim in ulei sau in cuptor pe tava cu hartie de copt ( in varianta mai " de dieta" ).
Putem sa congelam intr-o punga compozitia de falafel FARA sa adaugam bicarbonatul, chimenul si coriandrul .. Le vom adauga cand il dezghetam si incepem sa pregatim chiftelutele.
english
Soak the fava beans for hours, Drain and mix in the food processor with onion, fresh parsley, salt, garlic, baking powder, cumin and coriander powder to obtain a thick paste, if too thick add a little water, or if too creamy add a little chickpeas or quinoa flour . Made with wet hands little balls and fry in hot oil or in the oven
You can frozen the falafel mix without baking powder, cumin, coriander in a zip bag.