Ingredienti:
1 misura pomodori tagliati nel lungo, tolti i semi e solo la polpa tagliata a cubetti e lasciati con un po' di sale a perdere l'acqua 
1 misura fagiolini verdi bolliti, scolati e tagliati a piccoli pezzi
1/2 cipolla grattugiato o tagliato finemente
1 cipollotto  piccolo solo la parte verde, tagliato finemente
2 cucchiai prezzemolo verde tritato
5 foglie di basilico tritato
1 cucchiaino menta tritata
1 cucchiaio lievito per dolci ( o torte salate)
1/2 misura farina 
1 cucchiaio pangrattato 
Mescolare tutto molto bene, fare le polpette con 2 cucchiai  e friggere nel olio bollente.
nota:  1 misura =  1 cup ( tazza )
Romana 
Ingrediente:
1 ceasca  de rosii taiate pe lungime, scos miezul si pastrata doar pulpa pe care o taiem in cuburi mici si o lasam cu sare sa scurga bine
1 ceasca fasole verde fiarta, scursa si taiata bucatele
1/2 ceapa rasa sau tocata foarte fin
1 ceapa verde doar partea verde
2 linguri patrunjel verde tocat
5 frunze de busuioc taiate marunt
1 lingurita de menta tocata 
1 lingura praf de copt
1/2 ceasca faina
1 lingura pesmet
 ulei pentru prajit
 se storc rosiile, ceapa, fasolea verd si se amesteca totul, se fac chiftele cu ajutorul a 2 linguri, daca mai e nevoie de faina mai punem putin, sa se lege
nota: 1 ceasca = 1 cup masura americana 
English 
Ingredients :
1 cup seeded and diced  tomato plums
1/2 cup green beans boiled and diced
1/2 grated onion
1 chopped green onion
2 spoons chopped parsley
5 basil leaves chopped
1 teaspoon mint chopped
1 spoon baking powder 
1/2 cup all purpose flour
1 spoon bread crumbs 
salt
oil 
Drain the tomatoes with salt in a sieve. Use a cheesecloth to squeeze out the liquid from the onion and green beans. Everything should be as dry as possible.
Mix all the ingredients and use two spoons to shape the fritters. Fry until gold in hot oil.
