Per ogni torta
padella 28 cm diametro
50 gr farina macinata a pietra tipo 1
1/2 cucchiaio olio d'oliva
20-25 ml acqua ( quanto serve)
un pizzico di sale
ripieno:
2 cucchiai di ricotta
1 cucchiaini zucchero
buccia grattugiata di arancia
Impastate e lasciate a riposare l'impasto in una ciotola, coperto.
Stendete una sfoglia piu' sottile possibile, riempite di ricotta per metà e chiudete ripiegando la pasta su sé stessa e chiudendo, schiacciando bene i bordi.
Mettete nella padella molto calda ( senza grassi )e fate cuocere 1-2 minuti da ogni parte girando 3-4 volte .
Una volta pronta la torta la spolverate di zucchero a velo vanigliato
romana
ingrediente pentru o singura placinta , in tigaia de 28 cm
50 gr faina cu tarate / integrala
1/2 lingura de ulei
20-25 ml apa
putina sare
umplutura:
2 linguri de ricotta/branza de vaci
1 lingurita de zahar
coaja rasa de portocala
framantati aluatul si il lasati la odihnit in castron acoperit, in timpul asta frecati ricotta cu zaharul si coaja rasa de portocala.
Intindeti aluatul cat de subtire puteti si umpleti cu branza jumatate din el, apoi cu cealalta jumatate acoperiti umplutura si inchideti bine marginile apasand cu degetele ca sa se sigileze bine.
Coaceti pe tigaia fara nimic ( fara grasimi) incina cat mai bine, 1-2 minute pe fiecare parte si rasucind de vreo 3-4 ori in functie de cat de gros e aluatul, cu cit e mai subtire se coace mai repede.
O scoateti din tigaie pe o farfurie si asa calda o presarati cu zahar pudra aromatizat cu vanilie ( sau cu citrice)
english
ingredients for each pie
50 gr flour type 1 (stone-ground, less refined flour)
1/2 tablespoon olive oil
20-25 ml water
salt
filling
2 tablespoon ricotta
1 teaspoon sugar
orange gratted zest
Mix flour, salt, oil and water and knead a soft dough, let it rest covered.
Prepare the filling mixing together ricotta, sugar and orange zest.
Roll the dough as thin you can, put the filling on a half and cover it with the other half without filling ( calzone style) and seal the edges pressing with your fingers.
Cook in the pan (very hot ) 1-2 minutes on each side and turn the pie 3-4 times.
Take off the pan and still hot sprinkle powder sugar .