ingredienti per la polenta :
1 bicchiere di farina di mais e grano saraceno per polenta taragna 
3 bicchieri di acqua 
una manciata di prezzemolo verde tritato 
2 cucchiai burro 
5-6 cucchiai parmigiano grattugiato
2 finocchi affettati
burro, sale
2 cucchiaini semi di finocchio 
1 cucchiaino miele 
In una padella mettiamo il burro con i semi di finocchio, lo zucchero o il miele e  le fette di finocchio salate e le facciamo friggere da tutte le parti.
Prepariamo la polenta  e quando e pronta  e spegnammo il fuoco aggiungiamo il prezzemolo tritato, il burro e il parmigiano e mescoliamo  tutto molto bene,
Servite la polenta con i finocchi in un piatto grande da portata 
Ingrediente :
pentru mamaliga se foloseste un amestec de malai cu faina de hrisca ( sau putem face o mamaliga doar din malai) cantitatile sunt urmatoarele:  la 1 pahar de malai / mix pentru taragna ( malai cu faina de hrisca) punem 3 pahare de apa si putina sare.  
Cand e gata si stingem focul adaugam o legatura de patrunjel verde tocat , 2 linguri de unt si 5-6 linguri cu parmezan ras si amestecam foarte bine. Turnam mamaliga pe un platou  
Separat pregatim feniculul ( 2 bucati) feliat si sarat. Intr.o tigaie punem putin unt in care il vom carameliza impreuna cu 2 linguri de seminte de fenicul, miere sau zahar si il prajim pe ambele parti. 
Asezam  feniculul caramelizat pe mamaliga din platou si servim.
