per i rotoli:
1 melanzana lunga tagliata a fette, le fette spennellate di olio, sale, aglio in polvere e grigliate
per il ripieno:
1 pomodoro a cubetti
2 fette di mozzarella a cubetti
1/4 peperone verde a cubetti
2-3 foglie di basilico fresco sminuzzate
sale e olio per condire il ripieno
arrotoliamo le fette di melanzana riempite e infiliamo uno stuzzicadenti per tenere fermi i rotoli
in romana :
pentru rulouri:
1 vinata lunga si subtire taiata felii pe lungime, presarata cu sare si praf de usturoi si uinsa cu ulei apoi coapta pe gratar sau in tigaia de teflon
pentru umplutura:
1 rosie aiata cuburi
2 felii de mozzarella cuburi
1/4 ardei gras taiat in cuburi
2-3 frunze de busuioc rupte in bucatele
sare si ulei ca sa condimentam umplutura
- riso lesso in acqua salata, io ho sbollentato l'acqua salata, ho aggiunto il riso, ho spento il gas e coperto con un coperchio
, dopo 10 minuti ho provato, mescolato un po' e lasciato ancora coperto fino quando il riso era giusto- al dente
- i peperoni tagliati a strisce
sottile sono stati arrostiti nella padella antiaderente ( essendo troppo sottile non ho pulito
le bucce
. versato in un piattino
- nella stessa padella ho aggiunto le fette di zucchine, salato lasciato con il coperchio fino quando sono diventati morbidi, alla fine un goccio di olio ma si può
fare a meno del olio
- ho aggiunto i peperoni arrostiti, il riso lesso, un goccio di olio, sale e il formaggio Asiago fresco a cubetti
in romana :
- orezul fiert ( eu am fiert apa cu sarea, cind clocotea am adaugat orezul si am pus capac, am stins flacara si am lasat asa .. dupa 10 minute am verificat, am amestecat cu lingura siam mai lasat acoperit... cind orezul era umflat dupa gustul meu - al dente- l-am strecurat )
- ardeiul gras taiat fisii subtiri de tot l-am copt in tigaia de teflon, cind era gata l-am rasturnat intr-o farfuriuta
- am adaugat in aceeasi tigaie dovleceii taiati felii cu putina sare si i-am lasat cu capacul la foc mic sa se inabuse/ inmoaie, la final am adaugat putin ulei dar se poate si fara
- am adaugat peste dovlecei, ardeii copti, orezul fiert, un strop de ulei, sare si cuburi de brinza( cea folosita de mine se numeste Asiago proaspat.. dar voi puteti folosi ce brinza va place : cas, telemea proaspata care sa nu fie foarte sarata... )
una ricettina molto facile e leggera
:
lattuga
uova sode ( o sott'aceto come le mie )
una scatola
di tonno
pomodorini
formaggio feta ( il mio era a cubetti sott'olio)
sale e olio
in romana :
salata verde
oua fierte tari ( sau cum am folosit eu oua murate )
o conserva de ton
rosii ( de preferat din cele mici)
brinza ( eu am folosit cubulete de feta tinute in borcan cu ulei)
sare si ulei