lunedì 20 luglio 2020

Involtini di foglia di vite con riso e bulgur - Sarmalute in foi de vita cu orez si bulgur



Ingredienti:

foglie di vite 
250 gr riso basmati
125 gr bulgur
pasta di pomodoro 3-4 cucchiai
1 cipolla 
prezzemolo, aneto tritati 
1 cucchiaio coriandolo in polvere/semi macinati
olio
succo di 1/2 limone 
alcune fete di limone
sale, pepe

Il riso lavato e lasciato 30 minuti a bagno in acqua tiepida, Scolato e mescolato in una ciotola con il bulgur, pasta di pomodori, la cipolla tritata, prezzemolo, aneto, coriandolo. Riempite le foglie e fate involtini, mettete in una pentola alcune foglie di vite sopra a strati gli involtini, adagiate sopra alcune fete di limone e versate acqua calda per coprire tutto più 2-3 cucchiai di olio, succo di 1/2 limone e un piattino per tenerli coperti di liquido. 
Fate cuocere per 30-45 minuti e lasciate che riposano a fuoco spento  una decina di minuti prima di servire.

Servite con yogurt mescolato con menta, olio e sale


romana 


Ingrediente:

frunze de vita ( oparite si uscate) 
250 gr orez basmati
125 gr bulgur
pasta de rosii 3-4 linguri
1 ceapa 
patrunjel si marar tocate 
1 lingura de coriandru praf
ulei
zeama de la 1/2 lamaie
cateva felii de lamaie 
sare piper

Orezul spalat si lasat la inmuiat 30 min in apa calduta, scurs si amestecat cu bulgurul, ceapa tocata, patrunjel si marar tocat, praful de coriandru si pasta de rosii, Umplem frunzele de vita si facem sarmale,.
Asezate in oala pe un strat de frunze si acoperite cu apa calda, zeama de lamaie, sare, si ulei. Deasupra punem o farfurie rasturnata si le fierbem 30-40 minute. Apoi le lasam 10 minute sa se odijìhneasca inainte de a le servi cu iaurt ( amestecat cu menta, ulei si sare)



mercoledì 1 luglio 2020

Hummus con avocado - Hummus cu avocado - Avocado Hummus

 

24 luglio 2021



1 luglio 2020


Ingredienti:

140 gr ceci cotti, 1 avocado, 1-2 cucchiaini tahini, sale, olio, succo di limone. Frullate tutto insieme.

ornate con semi di melone sbucciati o olive affettate, paprika affumicata

romana :


ingrediente

140 gr naut fiet si scurs, 1 avocado curatat, 1-2 linguri de tahini, sare, ulei, zeama de lamaie. Mixati totul impreuna .

am ornat o data cu seminte de pepene galben si alta data cu masline si boia afumata si evident ulei de masline


english

ingredients

140 gr cooked chickpeas, 1 avocado, 1-2 spoons tahini, salt, oil, lemon juice. Mix all together

serve with oil, melon seeds, olives , smoke paprika

mercoledì 3 giugno 2020

Moroccan fish - Pesce in stile marocchino - Peste in stil marocan



Ingredienti:


1 scatola di pomodori a cubetti ( potete usare 2 pomodori affettati e 2 cucchiai pasta di pomodoro)
1 peperone giallo ( va bene anche rosso )
1-2 spicchi d'aglio *
1 scatoletta di ceci cotti, scolati e sciacquati
1 1/2 bicchiere d'acqua 
prezzemolo 
sale, pepe, olio
1 1/2 cucchiaino ras el hanout
3 file di merluzzo ( fresco o surgelato)
1/2 cucchiaino paprika 
1/2 cucchiaino cumino in polvere
1/2 cucchiaino coriandolo in polvere 
succo di 1/2 limone
1/2 limone tagliato a fette 

In una padella mettiamo a soffriggere in poco olio il succo di pomodoro, il peperone a cubetti, i spicchi d'aglio interi ( cosi alla fine posso buttarli), con sale, pepe, ras el hanout, paprika, cumino, coriandolo. Aggiungere il pesce, i ceci e l'acqua e lasciare cuocere 20 minuti al massimo, dopo i primi 10 minuti anche il succo e le fette di limone. Una volta pronto spegnete il fuoco e aggiungete  il prezzemolo verde tritato ( ed io ho tolto l'aglio). 


romana 

ingrediente:

1 cutie cu rosii taiate cuburi ( sau 2 linguri pasta de rosii si 2 rosii taiate felii)
1 ardei gras galben ( sau rosu)
3 fileuri de cod
1 conserva de naut fiert ( scurs si clatit) 
1-2 catei de usturoi ( eu il pun mereu intreg ca sa il pot scoate si arunca la sfarsit, cui ii place ii poate toca marunt insa)
patrunjel verde
sare, piper, ulei
1 1/2 lingurita ras el hanout
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita boia 
zeama de la o jumatate de lamaie 
o jumatate de lamaie taiata felii

In tigaie sau cratita punem sa se caleasca in ulei rosiile, ardeiul taiat cuburi si usturoiul cu sare, piper si toate condimentele. Adaugam nautul si pestele si apa,  lasam sa fiarba la foc mediu 20 minute, insa dupa primele 10 minute adaugam zeama si feliile de lamaie. Cand e gata stingem focul si adaugam patrunjelul tocat ( iar eu am scos usturoiul si l-am aruncat)


english:

ingredients

1 can diced tomatoes ( or 2 spoons tomato paste+2 sliced tomatoes )
1 can chickpeas cooked  (drained and washed)
3 file cod fish
1/2 garlic cloves
1 red or orange bell pepper
1 1/2 cup water
1 1/2 teaspoon ras el hanout
1/2 teaspoon cumin
1/2 teaspoon coriander 
fresh parsley 
juice from 1/2 lemon 
1/2 lemon sliced 

In a pan with oil toss tomato,  minced garlic * and diced bell pepper few minutes with salt, pepper and all the spices. Add chickpeas, fish and water and cook for 20 minutes. After the first 10 minutes add lemon juice and lemon slices. When ready garnish with fresh parsley 


 always use the whole garlic cloves and when the food is ready I  can found and take it off , I never served in the plates