giovedì 24 settembre 2020

Torta pere e cacao - Prajitura cu pere si cacao - Pear and cocoa cake




Ingredienti:



70 gr burro morbido
150 gr zucchero
80 gr ricotta
50 ml latte
2 uova
vanillina
190 gr farina
1 bustina lievito per dolci
1-2 pere kaiser
1-2 cucchiai cacao
Mescolate gli ingredienti, versate metà impasto in una teglia 20 cm diametro imburrata e infarinata, adagiate sopra a raggiera i spicchi di pera ( sbucciata e senza torsolo), spolverate le pere con il cacao e coprite con il resto del impasto.
Infornate a 180°C 40-50 minuti o quanto basta.

romana

Ingrediente

70 gr unt moale
150 gr zahar
80 gr ricotta
50 ml lapte
2 oua
vanilie
190 gr faina
1 praf de copt
1-2 pere
1-2 linguri cacao

Amestecati toate ingredientele, varsati jumatate din aluat intr-o tava de 20 cm diametru, unsa cu unt si presarata cu faina, deasupra asezati bucatile de pere ( curatate de coaja si cotor) asezate in forma de raze, presarati deasupra lor cacao si apoi turnati restul de aluat.

Coaceti la 180°C 40-50 minute sau cat este nevoie , faceti proba cu scobitoarea

english

ingredients:
70 butter
150 gr sugar
80 gr ricotta cheese
50 ml milk
2 eggs
vanilla
190 gr flour
16 gr baking powder
1-2 pears
1-2 cacao powder

Mix all the ingredients. In a 20 cm diameter oven pan ( buttered an floured) pour half of the batter, add ( peeled and cored) and cut in 4-6 parts each one. Sprinkle cocoa powder over the pears and pour the rest of the batter. Bake at 180° C for 40-50 minutes.


14 novembre 2020
con delle differenze


ricetta rifatta il 14 novembre 2020 con le pere intere
Differenze:
- piu' pere
- tolto il torsolo e riempite di cioccolato e noci
romana
 Diferente cu vechea reteta:
- mai multe pere
- perele scobite si umplute cu ciocolata si nuci

martedì 8 settembre 2020

Katharine Hepburn's Brownies





Fai sciogliere 1/2 cup burro,  aggiungi 1/2 cup cacao e mescola bene. Togli dal fuoco e aggiungi 2 uova, (mescoli e incorpori uno a uno) e 3/4 o 1 cup di zucchero, vaniglia, rum, 1/4 cup farina e 1 cup noci tritate.
Inforna nel forno a 180°C per 30 minuti in una teglia 20*20 cm ( 8*8 inches)


romana

Topesti 1/2 cup de unt, adaugi 1/2 cup cacao ( cea mai buna cacao) si amesteci bine. stingi focul si adugi pe rand 2 oua, unul cate unul, al doilea doar cand primul s-a incorporat bine si 3/4 sau 1 cup de zahar, vanilie, rom, 1/4 cup de faina si 1 cup miez de nuci tocate.
Coaceti la 180°C 30 minute intr-o tava mica 20*20 cm 



english 

Melt 1/2 cup butter, add 1/2 cup cocoa and mix well. Remove from heat and add 2 eggs, Whisk one at time. Add 3/4 or 1 cup sugar, 1/4 cup flour, vanilla, rum  and 1 cup chopped walnuts.
Bake at 180°C for 30 minutes in a 20*20 cm oven pan. 

sabato 8 agosto 2020

Burger vegano di lenticchie e patate - Burger vegetarian din linte si cartofi

 





Ingredienti burger veg :

3 carote piccole
1 cipolla piccola
2 patate
1 scatola di lenticchie cotte
sale, pepe
1/2 cucchiaino coriandolo macinato
1/2 cucchiaino cumino macinato
1/2 cucchiaino paprika dolce
1/4 cucchiaino pepe di Giamaica 
 una manciata di prezzemolo verde 
pangrattato
olio
 
In una padella soffriggete 3 carote piccole grattugiata con una cipolla piccola e una scatola di lenticchie già cotte, scolate e lavate. Frullate tutto insieme  due patate lesse, sale, pepe, coriandolo macinato, cumino macinato, paprika dolce, pepe di Giamaica e prezzemolo tritato.   Ottenete un composto non troppo fine con quale fatte dei burger che passate nel pangrattato e adagiate nella teglia con carta forno oleata. Infornate a 200°C un paio di minuti per ogni parte, solo per fare una crosticina.

 

Ingredienti per il ketchup di barbabietola rossa 

2 barbabietole rosse già cotte  (  200 gr )
1/2 cipolla macinata fine 
1 cucchiaino aceto di mele
massimo un cucchiaino scarso di zucchero o miele 
timo
1/4 cucchiaino di cannella macinata
 senape 
 sale

Frullate nel blender tutto e lasciate a freddo prima di servire.


romana

Ingrediente pentru burger 

3 morcovi mici
1 ceapa mica 
2 cartofi 
1 cutie de linte 
sare, piper
1/2 lingurita coriandru seminte macinate
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 ienibahar macinat 
1/2 lingurita boia dulce
pesmet
ulei

Intr-o tigaie caliti 3 morcovi mici rasi cu o ceapa mica tocata  si o conserva de linte fiarta , scursa si clatita bine . Mixati totul in robot cu 2 cartofi fierti, sare, piper, coriandru macinat, chimen praf, ienibahar praf, boia dulce si patrunjel verde. Nu trebuie sa fie prea fin ci asa mai granulos.  Faceti burgeri pe care il tavaliti prin pesmet si ii puneti pe tava cu hartie de copt unsa cu ulei, soaceti la 200 °C catevaminute pe fiecare parte pana se rumenesc,

 cu ketchup de sfecla rosie 

2 sfecle rosii gata coapte / fierte si curatate ( 200 gr in total)
1/2 ceapa mixata/rasa/tocata
1 lingurita de otet de mere
maxim 1 lingurita rasa de zahar sau miere
putin cimbrisor ( timo) uscat
1/4 de lingurita de scortisoara macinata
mustar iute
sare

Am mixat in blender, mixer vertical sau ras pe razatoarea fina sfecla impreuna cu ceapa si am adagat restul ingredientelor. Le-am mai mixat o tura, eu am folosit mixerul vertical si am lasat la rece.