venerdì 12 luglio 2013

Bistecca Insalata


Di bistecca c'è solo il nome in questa buonissima insalata che ho preparato partendo dalla omonima ricetta di Brio Tuscan Grille.


ingredienti : 

2 quarti di insalata iceberg 
1 bicchiere di yogurt intero ( o 1/2 yogurt si 1/2 panna acida)
70-90 gr Gorgonzola dolce
Parmigiano grattugiato 
una punta di uno spicchi di aglio ( facoltativo)
7 fette molto sottili di bacon 
2 pomodori 
sale e pepe

 Tagliare e lavare l'insalata e disponete su ogni piatto un quarto, uno spicchio di questa insalata

 Preparare il dressing, la salsa: mescolare lo yogurt ( e la panna ) con la Gorgonzola schiacciando con la forchetta. Aggiungere se si desidera l'aglio, sale e pepe macinato fresco.

Friggere e tagliare  il bacon. Affettare i pomodori ( nella ricetta originale togliere i semi e tagliare a cubetti).

Condire ogni spicchio di insalata con il dressing di yogurt, bacon e pomodoro e volendo aggiungere Parmigiano grattugiato.  

 
in romana  

 Ingrediente *2

2 sferturi de salata iceberg (mai mica)
1 pahar de iaurt gras si destul de lichid ( sau 1/2 iaurt si 1/2 smintina acra asa cum recomanda alte retete sau 1 pahar buttermilk)
70-90 gr brinza Gorgonzola dulce (daca aveti din cea cu Mascarpone e si mai buna)
un virf de catel de usturoi strivit foarte bine ( eu nu am pus)
sare si piper proaspat macinat
7 felii extrem de subtiri de bacon coapte in tigaia fara ulei sau la grill si apoi taiate marunt
1-2 rosii *
parmezan ras ca sa presarati deasupra ( eu am uitat sa-l pun)


Pregatiti sosul : amestecati iaurtul ( smintina sau buttermilk) cu gorgonzola, usturoi, sare si piper., Eu am amestecat pina cind a devenit crema puteti insa asa am vazut in pozele Brio) sa lasati si bucatele mai mari de gorgozola in sos. Sosul se pastreaza la rece pina cind serviti salata.

Prajiti baconul si il taiati cuburi sau bucatele.

Spalati si taiati rosiile*, eu le-am pus felii dar in original sunt taiate cuburi ( doar pulpa fara seminte) .

Spalati si uscati bine salata. Puneti pe o farfurie pe care ati pastrat-o in frigider ca sa fie rece cite un sfert de salata. Varsati sosul de brinza si iaurt si presarati baconul si rosiile.

Presarati si parmezan ( daca nu uitati ca mine)


english  

Ingredients for 2:

2 wedges iceberg lettuce
1 glass yogurt entire 
70-90 gr Gorgonzola cheese 
1/4 garlic glove ( optional) 
salt, pepper
7 bacon strips, cooked until crisp and crumbled 
2 tomatoes diced

wash and cut the lettuce 
prepare the dressing mix: yogurt with blue cheese using a fork, add galrlic if you like it ( I don't add it), salt and pepper
Fry bacon and cut it. 
Wash and cut tomatoes.

Arrange the lettuce wedges ( each one in a plate) and add yogurt and Gorgonzola dressing, bacon and tomato. 
Serve cold.