Ingredienti:
fegatini ( pollo, tacchino, coniglio) puliti, lavati e asciugati
foglie di alloro
sale
pepe
semi di finocchio
olio
peperoncino ( facoltativo)
Mettiamo i fegatini in una teglia alternando o coprendo con alcune foglie di alloro, spennelliamo di olio, aggiungiamo sale, pepe, peperoncino e semi di finocchio e inforniamo a 180°C quanto basta e se serve di tanto in tanto spennelliamo di olio.
serviti con pomodori tagliati a metà, con un filo d'olio, spolverati di Parmigiano, sale e prezzemolo e infornati o con questi pomodorini gratinati
romana
ingrediente:
ficatei de pui ( curcan, iepure) spalati, curatati si uscati
frunze de dafin ( de preferat verzi, nu uscate)
sare
piper
seminte de fenicul
ulei
ardei iute ( optional)
Punem intr-o tava pentru cuptor ficateii alternand sau acoperindu-i cu cateva frunze de dafin ii unfìgem cu ulei si presaram sare, piper, seminte de fenicul si ardei iute (doar daca ne place). Ungem cu o pensula cu ulei ( din cand in cand) si coacem la 180°C cat este nevoie ca sa fie gata.
Serviti rosii taiate in jumatate, presarate su sare,parmezan ras, patrunjel, si ulei si coapte in cuptor in tava ( sau la gratar) sau cu aceste rosii gratinate
english
ingredients
chicken ( turkey, rabbit) liver clean, wash and dry on paper towel
bay leaves ( i used the fresh one)
salt
black/white pepper
fennel seeds
oil
chili pepper ( optional)
Put in an baking pan alternating or covering the liver with some bay leaves,brush with oil and adding salt, pepper, chili pepper ( optional), fennel seeds. Bake in the oven at 180°C brushing with oil from time to time until ready.
Serve it with tomatoes halved, drizzled with oil, sprinkled with salt and Parmigiano grated cheese or with these tomatoes gratin recipe.