Ingredienti
Per gli spiedini di pollo:
-
2 cucchiaini di paprika spagnola
-
1 cucchiaino di timo essiccato
-
1 cucchiaino di noce moscata in polvere
-
1/4 cucchiaino di cardamomo verde macinato
1 cipolla affettata
-
Sale e pepe quanto basta
-
900 g di petti di pollo senza pelle e senza ossa, tagliati a cubi grandi (3–4 cm)
-
3 limoni, spremuti
-
1/2 tazza di olio extravergine d'olive
Per la salsa :
-
yogurt mescolato con tahina, succo di limone e un pezzetto di limone in salamoia tritato finemente
Preparazione
-
Preparate la marinata: In una ciotola capiente unite paprika, timo, noce moscata, cardamomo, sale, pepe, succo di limone e olio. Mescolate fino a ottenere una crema profumata.
-
Marinate il pollo: Aggiungete i cubi di pollo e la cipolla affettata. Coprite e lasciate riposare in frigorifero per almeno un’ora, meglio se 4–8 ore.
-
Cottura: Grigliate 10–12 minuti girando di tanto in tanto.
-
Servite: Accompagnate con la salsa.
Ingrediente
Pentru frigăruile de pui:
-
2 lingurițe boia spaniolă
-
1 linguriță cimbru uscat
-
1 linguriță nucșoară măcinată
-
1/4 linguriță cardamom verde măcinat
1 ceapa feliata
-
Sare și piper după gust
-
900 g piept de pui fără piele și os, tăiat în cuburi mari (3–4 cm)
-
Sucul a 3 lămâi
-
1/2 cană ulei de măsline extravirgin
Pentru sos:
-
Iaurt amestecat cu tahini, zeamă de lămâie și o bucățică de lămâie murată (în saramură) tocată mărunt
Pregătiți marinada:
Într-un bol încăpător amestecați boiaua, cimbrul, nucșoara, cardamomul, sarea, piperul, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Amestecați până obțineți o pastă aromată.
Marinați puiul:
Adăugați cuburile de pui si ceapa feliata. Acoperiți și lăsați la frigider cel puțin o oră, ideal 4–8 ore.
Gătire:
Gătiți pe grătar timp de 10–12 minute.
Servire:
Serviți cu mult sos tahini.
engleza
Ingredients
For the chicken kabobs:
-
2 teaspoons Spanish paprika
-
1 teaspoon dried thyme
-
1 teaspoon ground nutmeg
-
1/4 teaspoon ground green cardamom
-
Salt and pepper to taste
-
900 g (2 lbs) boneless, skinless chicken breasts, cut into large cubes (3–4 cm)
-
Juice of 3 lemons
1 onion, sliced
-
1/2 cup extra virgin olive oil
For the sauce:
-
Yogurt mixed with tahini, lemon juice and a finely chopped piece of preserved lemon
Preparation
Prepare the marinade:
In a large bowl, combine paprika, thyme, nutmeg, cardamom, salt, pepper,lemon juice, and olive oil. Mix until a fragrant paste forms.
Marinate the chicken:
Add the chicken cubes and the sliced onion. Cover and refrigerate for at least one hour, ideally 4–8 hours.
Cooking:
Grill for 10–12 minutes.
Serve with the sauce.
