giovedì 15 giugno 2017

Torta versata con crema al cocco - Prajitura turnata cu crema de cocos




Preparate una crema:

  Bollire 250 ml latte con 20 gr amido di patate e 50 gr zucchero mescolando sempre fino quando diventa una crema. Togliere dal fuoco e aggiungere 30 gr cocco rapè. Lasciate raffreddare

Per l'impasto mescolate 4 uova con 180 gr zucchero, 100 ml olio e 100 ml latte, 170 gr farina , 30 gr cacao e una bustina lievito per dolci 16 gr.

Nella teglia 30*22 cm, imburrata e spolverata di pangrattato versate la metà del impasto e infornate a 180°C per 15 minuti. Togliete la teglia dal forno e versate sopra la crema raffreddata e sopra l'impasto avanzato. Infornate sempre a 180°C per altri 20 minuti  


romana 


Pregatiti o crema fiarta. Puneti la fiert 250 ml lapte cu 20 gr amidon si 50 gr zahar, amestecati pe foc mic pana cand incepe sa se lege si devine o crema. Stingeti focul si adaugati 30 gr cocos dezhidratat, amestecati si lasati la racit.

Pregatiti aluatul. Bateti cu mixerul 4 oua cu 180 gr zahar, 100 ml ulei si 100 ml lapte, 170 gr faina , 30 gr cacao si 1 plic de praf de copt 16g. 

Intr-o tava 30*22 cm unsa cu unt si presarata cu pesmet varsati jumatate din cantitate, coaceti la 180°C 15 minute si apoi scoateti tava din cuptor si varsati deasupra crema si peste ea restul de aluat, Coaceti  prajitura la 180°C alte 20 minute. 

mercoledì 31 maggio 2017

Halva raw vegan di semi di girasole - Halva din seminte de floarea soarelui

 




Ingredienti:

150 gr semi di girasole
60 gr semi di sesamo
2 cucchiai di miele
2 cucchiai di tahini
rom o vaniglia

facoltativo: cacao

Frullate tutto molto bene, deve diventare una crema fine. Dividete il composto e in una parte aggiungete cacao.

In una scatola o un vaso ( meglio se rettangolare ) con pellicola alimentare mettete il composto a strati con e senza cacao. Coprite con pellicola e schiacciate molto bene anche con un peso sopra e lasciate nel frigorifero per una notte.

Servite tagliata a fette o a cubetti.



romana

ingrediente:

150 gr seminte de floarea soarelui curatate de coaja
60 gr seminte de susan
2 linguri miere
2 linguri tahini

optional cacao

Amestecam/ macinam in robot foarte bine semintele cu mierea si tahini pentru a obtine o crema/pasta foarte fina. Adaugam arome eu rom, merge si vanilie, dupa gust.
Impartim compozitia si intr-una dintre parti punem cacao.
Intr-o cutie sau un vas de preferat patrat/dreptunghiular acoperit cu film alimentar rasturnam pasta obtinuta pe straturi pentru culori cu si fara cacao. Lasam la frigider o noapte apoi o taiem felii sau bucati.



sabato 29 aprile 2017

Fegatini di pollo al forno con alloro - Ficatei de pui cu foi de dafin la cuptor - Oven baked chicken liver with bay leaf

 






Ingredienti:
fegatini ( pollo, tacchino, coniglio) puliti, lavati e asciugati
foglie di alloro
sale
pepe
semi di finocchio
olio
peperoncino ( facoltativo)

Mettiamo i fegatini in una teglia alternando o coprendo con alcune foglie di alloro, spennelliamo di olio, aggiungiamo sale, pepe, peperoncino e semi di finocchio e inforniamo a 180°C quanto basta e se serve di tanto in tanto spennelliamo di olio.

serviti con pomodori tagliati a metà, con un filo d'olio, spolverati di Parmigiano, sale e prezzemolo e infornati o con questi pomodorini gratinati


romana
ingrediente:

ficatei de pui ( curcan, iepure) spalati, curatati si uscati
frunze de dafin ( de preferat verzi, nu uscate)
sare
piper
seminte de fenicul 
ulei
ardei iute ( optional)

Punem intr-o tava pentru cuptor ficateii alternand sau acoperindu-i cu cateva frunze de dafin ii unfìgem cu ulei si presaram sare, piper, seminte de fenicul si ardei iute (doar daca ne place). Ungem cu o pensula cu ulei ( din cand in cand) si coacem la 180°C cat este nevoie ca sa fie gata.

Serviti rosii taiate in jumatate, presarate su sare,parmezan ras, patrunjel, si ulei si  coapte in cuptor in tava  ( sau la gratar) sau cu aceste  rosii gratinate  


english

ingredients

chicken ( turkey, rabbit) liver clean, wash and dry on paper towel
bay leaves ( i used the fresh one)
salt
black/white pepper
fennel seeds 
oil
chili pepper ( optional)

Put  in an baking pan alternating or covering the liver with some bay leaves,brush with oil and  adding salt, pepper, chili pepper ( optional), fennel seeds. Bake in the oven at 180°C brushing with oil from time to time until ready.

Serve it with tomatoes halved, drizzled with oil, sprinkled with salt and Parmigiano grated cheese or with these  tomatoes gratin  recipe.